Foto: Bildbyrån

Kennedy Igboananike sitter på utgående kontrakt med Örebro SK. Bästa målskytt i ÖSK i år, och klubben vill behålla Igboananike:
– Men Kennedy har ett otroligt bra målsnitt sedan han kom hit, det är klart det är en spelare vi gärna ser hos oss nästa säsong, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark till FotbollDirekt.se.

Örebro SK värvade Kennedy Igboananike inför fjolårssäsongen. Den nigerianske anfallaren, som tidigare representerat både AIK och Djurgården, stod för nio mål i fjol. Med det näst bäste målskytt i ÖSK efter Nahir Besara.

I år är Igboananike uppe i åtta mål, bäste målskytt i ÖSK. Samtidigt går hans kontrakt ut efter säsongen. Han sade nyligen till FotbollDirekt att han inte hade fått något förslag från klubben.

– Nej, men just nu vet jag inte vad som händer. Det har inte kommit något förslag från ÖSK, så jag kan inte säga om jag blir kvar eller inte. Jag trivs bra i Örebro men vi får se vad det blir efter säsongen, sade Igboananike.

Örebros sportchef Magnus Sköldmark säger att man absolut har en ambition om att behålla anfallaren.

– Båda parter är överens om att vi spelar färdigt säsongen innan vi tar det vidare. Efter säsongen så ska vi sätta oss ned och diskutera, säger Sköldmark till FotbollDirekt.se.

– Men Kennedy har ett otroligt bra målsnitt sedan han kom hit, det är klart det är en spelare vi gärna ser hos oss nästa säsong. Det är få spelare som har det målsnittet per spelad match som han har. Han har varit bra i spelet, han är en pålitlig målgörare och en bra karaktär, en väldigt bra kille. Men vi är överens med Kennedy och hans agent om att vi tar en diskussion efter säsongen.

Sköldmark säger att ÖSK befinner sig i ett planeringsarbete inför 2019-säsongen, och att man kommit en bra bit på väg. ÖSK ligger tryggt placerat i mitten av tabellen, i stort sett färdigt allsvenskt kontrakt men man kan heller inte nå Europaspel.

– Det är klart att det skapar en längre tid till att göra ett förarbete inför 2019. När det gäller vilka spelare man vill ska komma till vår klubb inför 2019 och framåt. Så själva startarbetet har pågått en längre tid, vi ser över de spelare vi har hos oss och vilka som kan tänkas komma in. Så det är där vi är nu, inte skarpt läge ännu men vi har kommit en bit på väg i vår planering med truppen.