Foto: Bildbyrån

Djurgården står inför stora förändringar. Stjärnorna Isaksson, Olsson och Mrabti har sannolikt gjort sitt. Ovanpå det kan ytterligare namn vara på väg bort. Januarifönstret ser ut att kräva flera nya affärer.
– Det är klart att det inte är bra. Inte för Djurgården, inte för någon klubb. Att bara ersätta ett namn hade varit nog så svårt, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

De är tre av hela allsvenskans största namn som nu ser ut att om några veckor ha gjort sitt i Djurgården.
Tre namn med var och en för sig, en enorm erfarenhet.
Frågan är hur stort tomrummet blir för Dif när nu alla samtidigt försvinner?

Jämte finns samtidigt utgående kontrakt för Niklas Gunnarsson och Omar Eddahri, samt hur Jakob Une Larsson vill utomlands i januari.
Ja, det ser onekligen ut som om det är ett Dif som ännu en gång går mot att bygga om, likt för några år sedan. Bara det senaste året har flera stora namn försvunnit som Kim Källström, Magnus Eriksson och Tino Kadewere – utan nya större affärer (Johansson undantagen).
Kommande januarifönster ser ut att bli på 24/7-vis för sportchef Bosse Andersson.

LÄS: NORSKA STJÄRNOR PÅ VÄG TILL DJURGÅRDEN?

– Det är klart att det här är namn som kommer att lämna tomrum efter sig. Men samtidigt måste man fråga sig hur bra dessa egentligen har presterat?, säger Österberg och pekar på följande:
– De är stora namn men var ligger Djurgården i tabellen? Titta på tabellen. Jag menar att hade dessa spelat på toppen av sin förmåga så hade Djurgården varit minst topp-5. Därför, tror jag, så kan det vara läge för Djurgården att städa. Bygga nytt. Men sedan är det klart att man behöver agera i januari och det är förstås allt annat än lätt att göra när det handlar om så stora namn som ska ersättas.

Magnus Österberg fortsätter:
– Å andra sidan så har Djurgården resurser. Pengar är liksom inget problem. Det kommer ju sannolikt att krävas stora pengar för att göra Djurgården till en toppkandidat, för att de förväntningarna ska kunna finnas. Man ska komma i håg att när sådana som Isaksson, Mrabti och Jonas Olsson är borta – så är Erik Johansson Djurgårdens ende stjärna.

– Ett som är säkert är hur som helst att det ser ut som att mycket tufft jobb väntar. Däremot är jag övertygad om att Bosse Andersson sitter med exakta idéer kring hur man ska agera, inte minst med tanke på att det i stort stått klart så länge vilka som kommer att lämna.