• Publicerat 17 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Yura Movsisyan gjorde inget större avtryck i Djurgården – fyra matcher och noll mål på tre månader, och sedan var han historia i Blåränderna. Men i Armeniens landslag har han en fast plats. I går mål av Movsisyan i Nations League, men matchen har väckt misstankar.

Yura Movsisyan värvades till Djurgården strax innan vinterfönstret stängde. En meriterad anfallare som gjort många mål i Ryssland (Spartak Moskva och Krasnodar) och även i MLS.

Men sejouren i Djurgården blev kort och floppartad. Fyra matcher, en från start och noll mål. Han lär bli mest ihågkommen för att ha blivit utvisad i derbyt mot AIK, efter en skalle mot Daniel Sundgren. Han lämnade i juli och blev sedan klar för ny klubb i MLS, Chicago Fire.

Men i Armeniens landslag är han en startspelare. Match mot Makedonien i Nations League i går, och mål av Movsisyan när Armenien vann med 4-0. Faktum är att det här var Movsisyans första mål i tävlingssammanhang sedan i fjol (i MLS).

Men matchen väcker misstankar. Reaktioner på nätet om riggad match. Makedoniens målvakt står för tafatta insatser på tre av fyra mål. Det är väl egentligen bara Movsisyans mål som han är chanslös på.