Foto: Bildbyrån

iFK Norrköping hade Henrik Castegren på lån till Degerfors – nu tillbaka i Peking har Castegren gjort succé. Nu vill en annan Degerforsutlånad Pekingtalang följa efter:
– Jag vill spela här och jag känner mig redo att konkurrera nu, säger Erik Lindell till NT.

IFK Norrköping lånade ut Henrik Castegren till Degerfors i våras, och efter matcher i superettan så fick försvararen chansen i allsvenskan med Peking – och tog den. Sex allsvenska matcher under hösten och nytt kontrakt med IFK.

Samtidigt finns en annan Pekingtalang på lån i Degerfors. 22-åriga Erik Lindell gör sin andra säsong i Värmlandsklubben, och nu känner han sig redo för allsvenskan och Peking från nästa säsong. Lindell har kontrakt med Norrköping även 2019.

– Jag vill spela här och jag känner mig redo att konkurrera nu, säger han till NT.

Lindell inspireras av Henrik Castegrens resa:

–Det är klart att det är inspirerande. ”Henka” har gjort det väldigt bra. Det är den vägen jag hoppas gå också.

Erik Lindell spelade U21-match för IFK Norrköping i helgen, 3-4 mot Brommapojkarna. Han fick chansen som höger wingback och IFK:s manager Jens Gustafsson imponerades – det låter på Gustafsson som att Lindell nu är redo för spel i Peking och allsvenskan:

– Han är rejäl. Det är jättekul att se. Det var helt rätt väg att gå. Vad vi är ute efter är att få ett 60-tal matcher i superettan för att sedan utvärdera. Han är 100 procent mer redo att spela i allsvenskan. Vi får se hur vi väljer att hantera avtalet. Det handlar om vad som är bäst för Erik. Som wingback är han klockren i sättet vi spelar.