• Publicerat 16 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

9 876 åskådare fanns på plats för att se Sverige-Slovakien under tisdagskvällen, den sämsta publiksiffran någonsin på Friends Arena i en landskamp. Blågult ledde med 1-0 efter mål av John Guidetti, men slovakerna kvitterade med sex minuter kvar.

Nytt bottenrekord på Friends Arena under tisdagskvällen. Aldrig tidigare sedan nya Nationalarenan invigdes 2012 hade en landskamp lockat så få som kom till arenan i kväll för att se Sverige-Slovakien. 9 876 tappra själar fanns på plats och fick se John Guidetti pricka in 1-0 i den 52:a minuten efter fint förarbete från Oscar Hiljemark och Kristoffer Olsson.

Sverige såg ut att gå mot segern, men med sex minuter kvar av ordinarie tid tappade inhopparen Kristoffer Peterson bollen och slovakerna ställde om, varpå Albert Rusnak kunde trycka in 1-1 – vilket också blev slutresultatet.

Sveriges startelva mot Slovakien: Karl-Johan Johnsson (Kristoffer Nordfeldt i andra halvlek) – Emil Krafth, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Martin Olsson – Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Oscar Hiljemark – Sebastian Andersson, John Guidetti

Fotnot: Tidigare sämsta publiksiffran på Friends Arena i en landskamp var 13 438 i en träningslandskamp mot Norge 2013.