Hammarby är sedan förra veckan på plats i Brasilien. En 17 dagar lång spionresa har startat och man gör det i områden där man hittade succébacken Neto Borges.
– Vi kommer att titta på cirka två matcher per dag, på en mängd orter och städer. Det är många namn som vi kommer att följa upp, avslöjar nu chefscout Mikael Hjelmberg till FotbollDirekt.se

Destinationen denna gång för Hammarby är södra delarna av Brasilien.
I förra veckan reste Bajens chefscout i förväg för att några dagar senare följas av sportchef Jesper Jansson.
17 dagar på plats denna gång, den längsta Brasilien-vistelsen hittills för Hammarby som klubb.

Och kursen är alltså ställd till den region där man hittade Neto Borges som i år blivit ett av allsvenskans allra mest spännande nya namn. Man hittade honom i delstaten Santa Catarina. Nu väntar matcher på hög brasiliansk nivå i form av ligamatcher, regionala mästerskap och U23 Brasileiro (rikstäckande U23-mästerskap).

LÄS: ÖPPNINGEN FÖR BAJEN – ”EN DRÖM”

– Vi kommer att besöka dels platser vi varit på tidigare men även helt nya, berättar Hjelmberg för FotbollDirekt,se under tisdagen.
– Vi har folk som vi har inbokade möten med. Det är dels namn som vi har en relation med men det handlar också om försök att knyta nya kontakter, säger chefscouten och resonerar:
– Det handlar om att upprätthålla kontakter men också om att tänka nytt, träffa ännu fler människor. Vi vill ju hela tiden bli bättre här nere – och det blir vi också.
– Klubben Tubarao har vi redan träffat (Borges klubb). Ja, vi har självklart pratat med Neto och fått tips, beskriver Mikael Hjelmberg efter frågan hur man använt brassens kunskaper om marknaden där nere.

Berätta om namnen ni kommer att titta på och följa under 17 dagar?

– Vi tittar väldigt brett. Vi har ju namn som vi redan tidigare har tittat på men det är också helt nya som vi ska följa och se vad det ger.