Foto: Bildbyrån

En av allsvenskans bästa målvakter missar resten av säsongen. Johan Wilands skadefrånvaro kommer i ett läge där Hammarby ska försöka behålla sin Europaplats och ersättaren Davor Blazevic känner av pressen.
– Det är vad det är. Det är stora handskar att fylla, men jag ser verkligen fram emot det, säger 25-åringen till FotbollDirekt.se. 

Han kom i vintras till Hammarby efter spel i Assyriska. Senast Davor Blazevic spelade allsvenskan var med Brommapojkarna 2014 – och nu på lördag kastas målvakten in i handlingarna igen när Bajen gästar Malmö på bortaplan.

I onsdags kom nämligen beskedet att stjärnkeepern Johan Wiland missar resten av säsongen på grund av en axelskada och därmed får Blazevic chansen i de sista fem omgångarna.

– Först och främst vill jag bara göra klart att jag hade velat få chansen på ett annat sätt än att Johan skulle åka på en skada. Min personliga åsikt är att Johan varit allsvenskans bästa målvakt sedan han återvände från FC Köpenhamn 2015 – och då räknar jag alltså in hans tid i Malmö också. Att nu ersätta en sådan stor spelare, det är vad det är. Men klart, jag har tränat hela året för det här och det här med skador, ja det är nånstans den värld som vi lever i, säger Blazevic till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Det är väldigt stora handskar att fylla, men jag ser verkligen fram emot det och jag ska ta det här i mål på ett bra sätt! Det har varit en ynnest att lära sig av Johan den här säsongen.

Hammarby ligger tvåa i tabellen med åtta poäng upp till serieledande AIK. Ner till fyran MFF, som jagar Bajen och Norrköping i jakten på Europaplats, är det fem pinnar. Det är med andra ord i ett känsligt och viktigt läge som Blazevic får bekänna färg. Om han känner pressen?

– Press och press, det är alltid press att spela i Hammarby oavsett tabelläge. Jag har levt i den här miljön i snart ett år nu och jag ska inte säga att det är mer press än vad det ska vara.

Just MFF väntar på bortaplan för er på lördag. Hur ser du på det?

– En jättehäftig match, det är regerande mästarna som vi möter och det är ju en av de tuffaste matcherna på hela säsongen. Klart att det är väldigt speciellt!

Fem omgångar kvar, lyckas ni behålla er Europaplats?

– Vi får ta det match för match. Vi har pratat mycket i år om allt möjligt haha. Nu är det fem matcher kvar som sagt där tre av lagen jagar oss. Men vi har allt i egna händer och fötter, så det är ingen tvekan om att vi ska göra allt för att klara det.