Erik Johansson har saknats sedan efter derbyskrällen mot Hammarby. Men nu kan Dif-stjärnan vara på gång igen och comebackaktuell när nu ännu en derbyfest närmar sig.
– Han har tränat på egen hand i dag. Det är det jag kan säga just nu, säger Bosse Andersson i en kort kommentar till FotbollDirekt.se.

Erik Johansson har saknats i en månad för Djurgården.
”4-3-3-experimentet” som han blev fick stå i centrum av – ”outstanding” som han var – i 3- 1-segern mot Hammarby.
Och nu ser han ut att närma sig comeback.

Först rapporterades om ljumskproblem efter derbyt och att det var därför han till att börja med missade mötet med BP i mitten av förra månaden.
Så här lät det nu senast inför Norrköpingsmötet innan landslagsuppehållet för Dif:s officiella hemsida uppgav följande: ”Erik Johansson som fortfarande känner av sitt knä och där inga risker kommer att tas”.

LÄS: ”ÄLSKAR FOTBOLL – DET FÅR MAN ALDRIG MISSUPPFATTA”

Özcan Melkemichel:
– Erik har varit på behandling för sitt knä och kommer inte att vara aktuell för spel utan får vila nu och under landslagsuppehållet.

Man ska komma i håg att Johansson kom tillbaka från en svår korsbandsskada under sin tid i FCK.

I dag rapporteras han emellertid alltså ha genomfört träning på egen hand. Frågan är vad det betyder inför söndagens derby och hur stora förhoppningar Dif vågar ha om att få med en av årets största allsvenska affärer i söndagens derby? Några riktigt säkra svar finns ännu inte.
Dif:s sportchef vill i nuläget inte säga mer än att han i alla fall har varit i träning under dagens pass.