Foto: Bildbyrån

Djurgården ligger åtta i allsvenskan, en dyster placering för fjolårets tabelltrea. I nästa omgång väntar AIK på hemmaplan. Om en derbyseger mot Gnaget kan rädda Djurgårdens allsvenska säsong? Det anser inte Haris Radetinac.
– Nej, man kan inte rädda säsongen, men vi vill alltid vinna derbyna ändå, säger mittfältaren till FotbollDirekt.se. 

För första gången sedan 2007 besegrade Djurgården Hammarby när de för dryga månaden sedan vann med 3-1. I Svenska cup-semifinalen mot AIK i mars månad vann Djurgården mot de svartgula för första gången sedan 2011.

Två minst sagt viktiga derbysegrar och så Svenska cup-guldet på det, men ändå ses Djurgårdens säsong som ett misslyckande. Hela 13 poäng upp till Europaplats och laget ligger först åtta i tabellen. Ja, det är Djurgårdens dystra facit i år. Dessutom blev det respass direkt i Europa League-kvalet i somras.

I detta nu stundar ett landslagsuppehåll, men i nästa allsvenska omgång tar Djurgården emot AIK i årets sista Stockholmsderby. Vissa kanske tänker att en trepoängare mot Gnaget kan rädda Djurgårdens säsong, men det anser inte Haris Radetinac.

– Rädda och rädda… nej, man kan inte rädda säsongen. Det går inte att rädda någonstans, men man vill alltid vinna derbyna ändå och det är det vi siktar på. Men att rädda säsongen med seger mot AIK? Nej, det kan jag inte påstå. Sedan att komma åtta eller femma i tabellen, det är nästan samma sak, säger Radetinac till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Nu gäller det att få en bra avslutning och försöka klättra i tabellen så mycket som det går så att vi kan se ljust på framtiden!

Motståndarna AIK kommer närmast från 1-1 hemma mot Örebro, men leder fortsatt allsvenskan med åtta poäng. Gnaget kliver in på Tele2 Arena på söndag med ett starkt självförtroende, något Daniel Sundgren berättar för FD.

– Det känns bra. Vi är så klart inte nöjda med Örebromatchen, men det var som ett wake up-call för oss. Inga matcher är enkla vilket visade sig, men nu är vi riktigt laddade och förutsättningarna är bra. Vi har ju bara en spelare borta (Heradi Rashidi, avstängd). Så ja, det känns mycket bra och det är ju derbyna man vill spela – samtidigt som det ändå bara är en i mängden.

Djurgården ligger i ingenmansland. Hur ser du på det inför derbyt?

– Det kvittar helt och hållet. Djurgården vill alltid slå oss oavsett, och vice versa så klart. Det är nu en extra krydda att vi leder serien, men Djurgården vill ju förstöra festen för oss. Derbyna är alltid tuffa och nu blir det lite extra med tanke på vårt tabelläge!