Östersunds sommarförvärv Jerell Sellars, 22, skolkade och slogs på stan. Fotbollen blev räddningen från ett liv som hade kunnat sluta illa.
– Det är klart att fotbollen räddade mig från mycket. Idag är jag en helt annan person än då jag var yngre, säger Sellars till klubbens hemsida.

Efter många år i Aston Villas organisation gick Jerell Sellars vidare till League Two-klubben Cheltenham Town innan han valde att signa för Östersunds FK i somras.

Succén har ännu uteblivit. Detta på grund av att han mest fått stå på sidan på grund av skada. Enda spelminuterna var i derbyt mot Sundsvall där han fick göra ett inhopp. Annars har tiden i Jämtlands huvudstad mest handlat om att anpassa sig till laget och livet i Sverige.

Att han ens är professionell spelare var långt ifrån en säker framtid. Talangen fanns där, men utanför planen var han ett orosmoment i sina ungdomsår.

– Jag skolkade mycket och ingen kunde komma till mig och bestämma vad jag skulle göra. Jag hamnade i massor av slagsmål och det är klart att jag har gjort folk illa. Ibland undrar jag hur jag kunde bete mig så illa som jag gjorde. Men då jag skrev på för Aston Villa så förändrade jag mig också som människa, säger han till Östersunds hemsida.

När kontraktet med Aston Villas U23-lag gick ut hamnade han i Cheltenham. Men miljön passade inte Sellars.

– Det var som att komma in i en helt annan fotbollsvärld. Från att lira fotboll till att kriga på planen. Jag fick ju spela rätt många matcher så det var det positiva. Men det fysiska spelet passade egentligen inte mig. Det är inte så jag vill spela fotboll.

När ÖFK, som han kände till efter Europa League-matcherna mot hans favoritlag Arsenal, hörde av sig blev han omgående intresserad av äventyret. Han säger att han mindes vilken fantastisk fotboll laget spelade och åkte över för att se matchen mot Hammarby på Tele2 arena. Till slut blev han övertygad om att byta England mot Sverige och skrev på för 3,5 år framåt.

Nu är yttern/anfallarens siktet inställt på att få göra ett par matcher innan säsongen är över.

– Jag var på väg mot en riktigt bra form då jag började få känning i ett knä. Skadan kunde nog inte ha kommit mer olägligt. Men nu är jag på väg tillbaka och hoppas kunna få lite speltid i någon av de avslutande matcherna. Men framför allt är det nästa säsong som jag är inriktad på, säger Jerell Sellars.