• Publicerat 15 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Martin Mutumba var en av profilerna när AIK vann SM-guld 2009. Under måndagskvällen meddelar nu klubben att de tar tillbaka honom, denna gång i scoutingverksamheten. 

Martin Mutumba gjorde totalt 131 allsvenska matcher för AIK samt tio mål och 28 assist på dessa framträdanden.

Efter succésäsongen 2013, då han mäktade med elva poäng, har Mutumba inte verkat i klubben.

Guldhjälten från 2009 återvänder dock nu till AIK – något som meddelas under måndagen. Denna gång inte som spelare, utan som förstärkning i scoutingverksamheten.

– Martin har en AIK-historik som är unik. Han har ett brett kontaktnät inom Stockholmsfotbollen som sträcker sig bortom den organiserade fotbollen, vilket ligger helt i linje med AIK Fotbolls övriga arbete att fortsätta utveckla klubbens relation till spelare och publik från Stockholms förorter, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida och scoutchefen Tobias Ackerman fyller på:

– Det pågår ett intensivt scoutingarbete för att skapa beslutsunderlag inför 2019 och där ser jag fram emot att introducera Martin och få ut honom på uppdrag. Vi har haft kontakt tidigare under året i spelarfrågor, bland annat konsulterades han i samband med scoutingen av Heradi Rashidi.

Mutumba, som i dag är 33 år gammal, kommer verka under Ackerman och han är mycket belåten över uppdraget.

– Att få komma hem till AIK betyder enormt mycket för mig. Scouting är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att få komma igång redan i helgen, säger Mutumba.