• Publicerat 14 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Syrianska åkte ur superettan i fjol. Nu jagar Södertäljeklubben snabbast möjliga återkomst till näst högsta serien. På söndagen 3-1-seger mot Skellefteå och nu fyra poäng upp till serieledaren Västerås inför avslutningen. Och nytt mål av Mathias Ranégie – mål nummer 15 för säsongen. 

Mathias Ranégie uttryckte nyligen hur han vill återvända till elitfotbollen. I en intervju med FD så förklarade den tidigare Häcken-MFF- och Djurgårdenspelaren hur han 34 år gammal vill ge karriären en ny chans på högsta nivå.

– Ja, ja, jag kan spela i allsvenskan igen. Absolut inga problem. Men, nej, jag kan inte kommentera vad som finns just nu. Jag kan få göra det lite spännande på det viset, sade han till FD.

– Vad som fått mig att känna så handlar mest om att jag ville få chans att börja om. En chans att få hitta suget igen. Jag vet ju vad jag kan och det visade jag väl inte minst bitvis när jag var i Djurgården.

Ranégie skrev inför den här säsongen på för Syrianska, som satsat hårt för att sejouren i division 1 ska bli ettårig. Förutom Ranégie har namn som Martin Mutumba och Sebastian Rajalakso anslutit.

Och drömmen om återkomst i eliten lever i allra högsta grad. På söndagen 3-1-seger mot Skellefteå – mål av just Ranégie, samt Success Chimankpa Nwosu och Calvin Valies. Det innebär att man är fyra poäng efter serieledande Västerås med fyra omgångar kvar.

Målet var Ranégies femtonde den här säsongen, med det är han delad tvåa i Division 1 Norras skytteliga, två mål efter ledande Nikola Vasic (Akropolis).