• Publicerat 14 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Michael Olunga gav Djurgården stora pengar när han lämnade förra vintern – i dag blev Olunga hjälte för Kenyas landslag när man slog Etiopien i kvalet till Afrikanska mästerskapen. Och vilket mål han slog till med! 

Michael Olunga blev en storförsäljning för Djurgården när han lämnade vintern 2017. Över 40 miljoner uppges den kenyanska anfallaren kostat för sin nya klubb, Guizhou Hengfeng Zhicheng i Kina. Han lånades ut till Girona i La Liga, där han gjorde tre mål förra säsongen.

Numera återfinns han i japanska Kashima Reysol, och i kenyanska landslaget är han liksom tidigare en viktig pjäs. Kenya mötte på söndagseftermiddagen Etiopien i kval till Afrikanska mästerskapen. 3-0 till Kenya på ett fullsatt (60 000) Nyayo National Stadium i Nairobi.

1-0 av Olunga, som slog till från långt håll och skev vinkel. Allsvenske Eric Johana Omondi (Brommapojkarna) ville inte vara sämre, med ett stenhårt vänsterskott i krysset från distans till 2-0. I andra halvlek kom 3-0 på straff genom lagets största namn, Tottenhams Victor Wanyama.

Kenya leder gruppen, 7 poäng med Etiopien som tvåa (4 poäng). Två omgångar återstår efter dagens matcher, ettan direkt till Afrikanska mästerskapen, tvåan får kvala vidare.

Kolla in målen nedan: