• Publicerat 14 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

31-årige Emil Wahlström har varit i BK Häcken under hela sin seniorkarriär. Nu sitter försvararen på utgående kontrakt, och framtiden är osäker. Det kan bli hans sista säsong i klubben:
– Det är skittufft! Jag ska inte ljuga om det … det känns väldigt konstigt, säger Wahlström till GP.

Emil Wahlström har spelat i BK Häcken hela sitt vuxna liv, från juniorlag till seniorlag – han var med och etablerade klubben i allsvenskan, där man numera är ett stabilt lag på övre halvan. Han har varit med och vunnit cupguld, tagit andra plats i allsvenskan och spelat ute i Europa med Häcken.

Men nu går kontraktet snart ut, och det är osäkert om det blir något mer spel i klubben för 31-årige Wahlström. En tuff situation – det hymlar han inte med:

– Det är skittufft! Jag ska inte ljuga om det … det känns väldigt konstigt. Jag har ju varit med om hela den här resan. Jag har varit med och spelat upp klubben, varit med och gjort Häcken till ett stabilt allsvenskt lag. Jag har varit med om historiska placeringar som andraplatsen och har fått vinna cupen och spelat i Europa. Jag har varit med på allt det där och nu är det en omställning när man inte får så många minuter längre. Det känns tufft för jag älskar alla spelare i laget och är uppvuxen ett stenkast från vår anläggningen och jag hoppas att det kan ses som positivt att jag alltid har stannat i klubben, säger Wahlström till GP.

I år har det blivit tolv matcher i allsvenskan (åtta från start). Konkurrensen i mittförsvaret är tuff: Rasmus Lindgren, Johan Hammar och finska duon Joona Toivio och Juhani Ojala har varit de han slagits med om en plats i startelvan.