• Publicerat 12 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Nästan ett år efter korsbandsskadan är Jakob Johansson tillbaka på allvar igen. Mittfältaren gjorde comeback på planen i förra veckan för sin nya klubb Rennes.
– Det var lite speciellt, men jag är inte den känslomässiga typen, säger han till Fotbollskanalen. 

Han sköt Sverige till VM med sitt mål mot Italien på Friends, men drog av korsbandet i playoffreturen i Milano i november förra året. Jakob Johanssons väg tillbaka har varit lång, men i förra veckan gjorde han comeback på planen för sitt Rennes – klubben som han kom till i somras efter att ha lämnat AEK Aten. För Fotbollskanalen berättar mittfältaren om ögonblicket.

– Det var lite speciellt. Jag trodde nog inte att mitt första inhopp i återkomsten skulle komma på konstgräs, men det fungerade bra. Jag hann inte påverkas så mycket av det, då jag inte var på planen så länge, men det var känslomässigt speciellt. Det var första matchen jag var tillbaka på allvar efter elva månaders frånvaro, så det kändes jätteskönt ur den aspekten.

Fotbollskanalen: Var du känslosam efteråt?

– Nja, jag är inte den känslomässiga typen. Jag har inte reflekterat så mycket över det. Hela den här resan med skadan och operationen har skett i olika steg fram till i dag, vilket gjort att jag inte reflekterat över varje tidpunkt. Nu har jag tränat fullt i ett par månader och sedan gjorde jag någon match med reservlaget, blev uttagen i truppen och nu fick jag hoppa in. Det är i sådana fall många olika steg som man skulle ha blivit känslosam över. Däremot var det naturligtvis jätteskönt att vara tillbaka på allvar och att man nu känner att man närmar sig formen man hade innan.