• Publicerat 12 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Labinot Harbuzis bortgång i går slog ner som en bomb. Senare på kvällen spelade svenska landslaget match mot Ryssland och för Mikael Lustig, som var lagkamrat med ”Labbe” i U21-landslaget, berättar om chocken.
– När man får reda på sådana nyheter så vet man inte riktigt hur man ska reagera. Vi är några som har spelat med honom och vet vilken fantastisk person det är som har lämnat oss, säger Lustig till TV4.  

I går eftermiddag kom beskedet att Labinot Harbuzi gått bort, blott 32 år gammal. En chockerande nyhet som slog ner som en bomb.

För flera av de svenska landslagsspelarna var det tungt att gå ut till Rysslandsmatchen senare på kvällen i Kaliningrad, detta då de spelade med Harbuzi i U21-landslaget.

Mikael Lustig var en av dessa och för TV4 berättar han om sorgen.

– Såklart var det tragiska och chockerande nyheter att ”Labbe” har gått bort. Vi är några som har spelat med honom och vet vilken fantastisk person det är som har lämnat oss. Det var tufft.

Sverige fick med sig 0-0 borta mot Ryssland och hoppet om avancemang från Nations League-gruppen lever vidare. Lustig berättar att han och landslagskamraterna pratade ut med varandra om dödsbeskedet innan matchen.

– Såklart. När man får reda på sådana nyheter så vet man inte riktigt hur man ska reagera. Det går över till chock till ledsamhet och sen på något sätt så ska man försöka fokusera till matchen. Men jag tror ”Labbe” var med oss idag, konstaterar Lustig.