En van allsvensk målskytt sitter på ett utgående avtal utan att veta vad framtiden väntar. Örebrostjärnan Kennedy Igboananike, 29, säger sig vara öppen för det mesta. 
– Just nu vet jag inte vad som händer, kommer det något intressant från utlandet så varför inte, säger han till FotbollDirekt.se. 

Nigerianen Kennedy Igboananike har ett förflutet både i Djurgården och i AIK där han gjorde sig känd som en vindsnabb anfallare med näsa får mål.

Det tog honom senare utomlands. Först till MLS och Chicago Fire, D.C. United följt av en kort sejour i grekiska Veria. Sedan 2017 är han tillbaka i allsvenskan och Örebro SK.

Men nu är kontraktet på utgående och förhandlingarna står enligt Igboananike fortsatt stilla.

– Just nu vet jag inte mycket. Det har inte hänt någonting. Det är klubben (ÖSK) som bestämmer. Jag har bara fokus på nästa träning och match, jag vill fortsätta göra mitt jobb hela säsongen ut så får vi se vad som händer, berättar han för FotbollDirekt.se.

Med åtta mål är han ÖSK:s bästa målskytt, trots att han hade ett längre skadeuppehåll i augusti-september.

– Det har gått bra förutom skadan jag hade. Jag har gjort allt jag kan, men jobbet är inte klart. Vi ska kriga på sista matcherna nu och se var vi hamnar.

Oroas du inte över framtiden?

– Nej, men just nu vet jag inte vad som händer. Det har inte kommit något förslag från ÖSK, så jag kan inte säga om jag blir kvar eller inte. Jag trivs bra i Örebro men vi får se vad det blir efter säsongen.

Utlandet? 

– Om det dyker upp något intressant utomlands, varför inte? Just nu kan jag inte säga mer än att vi behöver hålla fokus resten av säsongen.

FD har sökt ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark för en kommentar.