Ett fint initiativ från Hammarby handbolls Rickard Lönn har spridit sig till fotbollen. Hammarbyförsvararen David Fällman lottar just nu ut matchbiljetter till barnfamiljer som av ekonomiska skäl inte kan se lagets matcher.
– Klubbarna behöver ta priserna som ligger, men alla har inte råd. Det känns bra att kunna bidra till att folk som normalt inte ser oss på plats kan komma, säger han till FotbollDirekt.se. 

Det var under gårdagen som David Fällman, mittback i Hammarby, skrev på sin twitter att han har fyra biljetter till damernas match mot Vittsjö (27/10) och herrarnas hemmamatch mot Kalmar dagen därpå som han lottar ut:

”Hänger på initiativet att få en familj som vill komma och heja på Bajen, men som pga av ekonomiska skäl inte kan”.

 

Fällman fick idén från Rickard Lönn i Hammarby handboll som för drygt en månad sedan gjorde samma sak inom sin gren.

– Vi såg det han (Rickard Lönn) gjorde på twitter och vi snackade om det i laget. Då fick alla i laget möjligheten att hämta ut fyra biljetter till kommande dam- och herrmatcher och välja själva hur de ska delas ut, säger han till FotbollDirekt.se.

LÄS MER: Fenger om frisparksträningen och succén – ”En dimma”

– Jag gillade personligen idén om att ge barnfamiljer som gärna hade gått på våra matcher, men som av ekonomiska skäl inte gör det, chansen att få se oss. Vi lockar många och klubbarna behöver ta priserna de tar för att allt ska gå runt. Är man många i familjen så blir det ganska dyrt om alla ska gå. Därför känns det bra att kunna bidra. Oavsett vilka vi möter så är det en fest på läktarna och det vill man ju att alla som vill ska kunna få uppleva.

Är det många som hört av sig?

– Ja, det är en hel del som hört av sig och skriver varför just de ska få biljetterna. Nu kommer man få dåligt samvete över de som inte får biljetter, men det är bättre att åtta personer får komma gratis än inga alls. Vi har ju 15 hemmamatcher per säsong så jag hoppas att det här är något vi kan göra oftare för människor som på olika sätt har det svårt.

– Som fotbollsspelare i Hammarby är det väldigt lite som krävs för att engagera oss och göra folk glada. Jag hoppas vi kan göra det ännu oftare.

LÄS MER: Konkurrentens sportchef jämför med Bajens ”videojuggar”