Foto: Bildbyrån

I veckan kommunicerade Hammarby att förstemålvakten Johan Wiland tvingats till en akut operation av sin axel. Något som gör att han missar resten av säsongen. Nu uttalar sig veteranen för första gången.

En infektion i axeln fick Wiland att åka in akut till sjukhus med svåra smärtor. Väl där konstaterades en infektion i axeln.

Läkarna valde att göra ett akutingrepp vilket betyder att Wiland inte kommer att kunna spela mer den här säsongen. På fredagen skrevs han ut från sjukhuset och i en första kommentar vill han tacka alla som stöttat honom.

– Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina hälsningar jag fått, det har verkligen hjälpt mig att se ljuset i den här situationen. Jag har så mycket kvar jag vill uträtta med min fotboll i Hammarby, så när det här väl är läkt är siktet inställt på att komma tillbaka i fullt slag så fort som möjligt och fortsätta bidra på den resa vi är inne på. Jag vill också passa på att tacka så mycket för det otroliga stöd laget fått under året. Ni är fantastiska!, säger han till klubbens hemsida.

I Wilands ställe väntas oprövade Davor Blazevic få chansen att debutera mot Malmö FF.

– Davor är en jättebra bollmotare. Duktig på att rädda skott, hyfsat bra i luften också. Han är lite sämre med fötterna. Han har lirat över 15 allsvenska matcher vilket är ett plus, sa målvaktstränaren Mikael ”Mille” Olsson i en intervju med FD om Bajens målvaktssituation i onsdags.