• Publicerat 12 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Tragiska rubriker igår. Labinot Harbuzi blev bara 32 år gammal. I kväll kommer han att ha hedras av Malmö FF-fansen utanför Stadion. 
– Jag hoppas att både klubben och hans familj kan uppskatta det, säger supportern och initiativtagaren Niklas Asker till Sydsvenskan.

Det var under gårdagen som den förre MFF-talangen och Turkietproffset Labinot Harbuzi segnade ihop i sitt hem i Malmö och senare dödsförklarades på sjukhus.

Efter att nyheten blivit känd har ”Labbe” hyllats av en chockad fotbollspublik. Såväl fans som klubbrepresentanter och tidigare lagkamrater har hedrat 32-åringens minne på olika sätt.

Ola Toivonen, som spelade med Harbuzi både i U21-landslaget och i MFF, skrev så här på twitter.

”Labbe! Du var en fantastisk fotbollsspelare men en otrolig touch & speluppfattning, kan vara det bästa jag sett! Vila i frid min vän och tack för att jag fick spela MED DIG!”, skriver Toivonen.

”Ska ut o spela genrep nu i Adelaide. Önskade du var bakom mig Labbe på planen med dina goa passningar & toucher, men framförallt att DU bara var där!!”

Nu kommer supportrar till Malmö FF att hedra Harbuzi genom en minnesstund vid Stadionområdet i kväll. Initiativtagaren Niklas Asker till Sydsvenskan:

– Min tanke är att inte göra för stor grej av det. Vi samlas 19.10 (MFF:s födelseår är 1910) och sen får folk droppa in när de kan och tända ljus och lägga blommor, MFF-halsdukar och annat för att hedra Labinot. Jag hoppas att både klubben och hans familj kan uppskatta det, fortsätter han.