Helsingborg fick för elva år sedan 26 miljoner för Luton Shelton när denne köptes loss av Sheffield United. Nu har den forne stjärnan fått beskedet att han drabbats av ALS.

– Varje patient skiljer sig åt, säger Luton till The Gleaner.

Det var ett namn som nuvarande sportchefen i Hammarby Jesper Jansson var med om att ta fram och sedan sälja som, vid den tidpunkten, Helsingborgs dyraste spelare genom tiderna.

Jamaicanske Luton Shelton är i dag 32 år och har nu drabbats av svår sjukdom. Nu berättar han och hans familj i sitt hemland för tidningen Gleaner om sina problem:

– Våra liv kretsar kring honom, för han behöver allt, citeras Sheltons fru Bobbette.

Han uppges ha varit dålig sedan två år tillbaka och att otydligt tal blev första varningssignalen om att allt inte stod rätt med ett namn som en gång i tiden sannolikt under en period var allsvenskans bäste anfallare – duo som han var tillsammans med en viss Henrik Larsson. Han var med om att  vinna Svenska cupen och såldes alltså senare i en rekordaffär.

– Varje patient skiljer sig åt, säger Luton Shelton.

Sedan han 2007 försvann från svensk fotboll så har han tillhört klubbarna: lämnade Sheffield United, Vålerenga, Karabükspor och ryska Volga Nizhny Novgorod.

Kvp uppger nu i dag att några Helsingborgssupportrar startat en insamling i hans namn.

FOTNOT: Så här skriver organisationen ”Hjärnfonden” med Kronprinsessan Victoria som beskyddare om sjukdomen Shelton drabbats av: ”ALS, amyotrofisk lateral skleros, är namnet för en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. Detta leder till muskelförtvining och förlamning. Varje år insjuknar cirka 220 personer i Sverige i ALS. De flesta är mellan 50 och 70 år.