Foto: Casper Nordqvist

I december 1999 värvade Hammarby Bogic Popovic och Dragan Vasiljevic. Två namn som skulle komma att misslyckas och hånfullt få epitet ”videojuggarna”. Och de är fortfarande ihågkomna när nu Häcken bestämt sig för att förlänga med Godswill Ekpolo.
– Det var lite gambling, en klassisk ”videojugge” på det sättet att vi egentligen inte hade scoutat honom, säger nu sportchef Sonny Karlsson.

Häcken har skrivit ett nytt kontrakt med högerbacken fram till 2021.
Men det var en chansning att ta 23-åringen som är från Benin City i Nigeria. Så stor chansning att Häckens sportchef på sätt och vis jämför med Hammarbys två misslyckade namn från före detta Jugoslavien i slutet av 1990-talet.

– Det var lite gambling, en klassisk ”videojugge” på det sättet att vi egentligen inte hade scoutat honom men det vi såg och hans cv med så många år i Barcelonas akademi, gjorde att vi blev intresserade. Nu har vi sett saker vi inte visste innan – han är otroligt stark defensivt och väldigt bra i huvudspelet, säger Sonny Karlsson till Häckens officiella hemsida.

Godswill Ekpolo kom i somras från ett ställe i den spanska tredjedivisionen till Häcken som ett nytt namn för Joel Andersson.

FOTNOT: De nämnda Hammarbyspelarna kom till Bajen till stor uppmärksamhet i vintern 1999. Men redan i september året efter var båda borta. Två tunga floppar. Till stor uppmärksamhet. Popovic rök redan efter några månader i ett bråk med tränare Sören Cratz och Vasiljevic fick senare se sitt kontrakt brytas i september. Två namn som kom att få stämpeln, ”videojuggarna”.