Jaha.

0-0 mot Ryssland var såklart väl så godkänt, tufft motstånd på bortaplan.

Men jag vet inte, jag har väldigt svårt att gå igång.

På Nations League som allt mer känns som konstgjord andning, där vi alla försöker intala oss själva att det är både viktigt och förbannat spännande men innerst inne vet att det inte är det.

På det faktum att det enda försöket till förnyelse i den här trötta turneringen har varit åtta minuter Sebastian Andersson.

Till att börja med:

Robin Olsen strålande, jag gillar att han blivit så bekväm och bra med fötterna.

Andreas Granqvist stabil, som världens bästa Superettanspelare.

Victor Nilsson Lindelöf smått majestätisk i landslaget i sitt sätt att driva framåt och lösa svåra situationer.

Emil Forsberg perfekt i Brolin-rollen, kanske lite väl bollkär ibland men understundom vårt enda offensiva hot.

 

 

Jag tycker absolut det fanns glädjeämnen, det fanns en annan energi jämfört med Turkietsmällen och 0-0 borta mot Ryssland hade varit ett väldigt bra resultat i ett traditionellt EM-kval.

I Nations League hinner man inte riktigt få nytta av det om man redan förlorat en match på hemmaplan och bara har två matcher kvar.

Ja, den kan vara viktig för nu kan vi faktiskt vinna gruppen med väldigt mycket flyt och en förlust hade inneburit att det hade varit kört.

Ja, poängen kan innebära att vi kan undvika sistaplatsen men jag har svårt att köpa den stora problematiken med att flyttas ned till sämre Nations League-grupp och att hamna i tredje lottningsgruppen till kvalet spelar mindre roll i ett kval där ”alla” går till slutspel.

¨Ledsen, men jag har försökt.

Men Nations League känns inte någonstans.

Framförallt eftersom vi alla vet att det inte är definitivt och det går inte att lura sig själv, framförallt går det inte att lura spelarna i slutändan.

De vet att EM-kvalet som drar igång i vår är det som gäller, oavsett hur det går i Nations.

Därför tycker jag att Janne Andersson borde vara en gnutta mer öppen för små små förändringar eller åtminstone någon form av experimentlusta.

Jag vet att poängen är det som gäller. Men kanske inte till varje pris i Nations League.

Jag vet också att Sverige inte har spelarmaterial nog för att vända upp och ned på fotbollsvärlden eller att det inte är så enkelt som att ändra fram och tillbaka, upp och ned.

Men kanske något. Ändå.

Vi kan inte ständigt utgå från det som gav stora framgångar i play off och VM-slutspel. eller att exakt samma spelare ska göra vad de gjort förut.

Vi måste också kunna utgå från hur läget är idag.

Fungerar vårt grundmurade svenska spel fortfarande tillräckligt bra?

Hur har vi det med spelarnas dagsform?

Kan de senaste matcherna (två förluster, en 0-0-match) betyda att något kanske borde göras annorlunda? Åtminstone testas?

I tävlingsmatcherna har Janne Andersson kört benhårt på VM-gänget, helt ograverat. Är ALLA verkligen fortfarande i VM-form?

Finns det INGEN eller INGET nytt som Sverige åtminstone kan försöka göra annorlunda. Inte för att det behöver vara ett givet framgångsrecept utan för att vi kanske ska testa.

De där träningsmatcherna med B-laget tycker jag mest blir orättvis för de spelare som är på gränsen till en plats eftersom de inte får en ärlig chans i rätt miljö.

Jag ser inga omvälvande förändringar framför mig, inga kvastar som ska rensa ut den där tänkbara startelvan.

Men kanske så här:

Spela Viktor Claesson som forward, han försvinner helt på högerkanten (mycket bättre på vänster när han kan grå in och avlossa med högern). Han har spelat en hel del i en forwardsposition i Krasnodar.

Marcus Berg har inget flyt i landslaget just nu, Janne Andersson kan inte vänta hur länge som helst på att det ska lossna för Berg.

Kör fullt ut med Forsberg i helt fri roll precis bakom en ensam forward. Låt som härja fritt där som ett ständigt hot, han är ändå ingen bidragande kraft i defensiven.

Sverige av idag kommer fortfarande bygga eventuella framgångar på att vara svåra att genomtränga, svåra att besegra; grundmurad superorganiserad defensiv över stora delar av planen.

Men ska det finnas noll utrymme för att försöka testa någon eller någonting annat. I Nations fucking League,.