En av IFK Göteborgs finansiärer som gått in i nya transferbolaget för nu fram ett känsligt förslag. Man vill ta bort 51-procentsregeln för att göra det möjligt för en enskild affärsman att äga en allsvensk klubb.
– Föreningarna måste bolagisera sig. På gott och ont, säger bolagets vd, Martin Jönsson till GT.

IFK Göteborg har gjort en storaffär med Pontus Dahlberg till Watford men lever fortsatt i en verklighet som kräver försiktig ekonomisk hållning.
Frågan är vad det nya transferbolaget kommer att kunna bidra med?
Affärsmännen som är inblandade i detta vill under alla omständigheter flytta fram positioner för vad som är möjligt affärsmässigt kring allsvenska fotbollen. Bort med 51-procentsregeln är i dag budskapet i GT.

IFK Göteborgs ordförande Mats Engström är av en annan åsikt och hävdar att regeln är helig.
– Det är heligt för vår del det här med 51-procentregeln. Det finns inte en tanke på att man skulle rucka på den för vår del, säger Mats Engström.

Det handlar om JSM Art & Sport AB, som ingår i samma koncern som snabblåneföretagen Cashbuddy och Cash2you.
Vd:n Martin Jönsson som är en av affärsmännen ger här sin bild av varför bolaget till Blåvitt bildades. Hymlar inte med vad han hoppas på för öppning.
– På sikt tror jag att föreningarna måste bolagisera sig. På gott och ont. Då hade de kunnat notera sig eller någonting som AIK gjorde, för att få in mer pengar. A-lagen och så får nog faktiskt ligga i bolagsform för att få ihop ekonomin.

 

Jönssons koncern är sedan tidigare en stor sponsor till Frölunda Hockey.