Foto: Bildbyrån

Hammarby ligger tvåa i allsvenskan med fem matcher kvar. Men då en tung smäll för Bajen: Givna förstemålvakten Johan Wiland måste operera axeln och han missar nu resten av säsongen.
– Väldigt tråkigt för Johan, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Hammarby värvade in Johan Wiland i fjol sommar, och den meriterade målvakten (Elfsborg, FC Köpenhamn, Malmö FF och landslaget) har varit en nyckelspelare sedan dess.

Wiland har stått varenda en av Bajens 25 matcher i årets allsvenska. Men nu blir det inga fler matcher för 37-åringen. Klubben meddelar på sin hemsida att Wiland tvingas till akut axeloperation.

På tisdagskvällen så drabbades Wiland av kraftiga smärtor i vänstra axeln och han fördes akut till sjukhus. På sjukhuset konstaterades att han drabbats av en infektion i axeln.

Hammarbys medicinskt ansvarige Mikael Klotz kommenterar:

– Johan har haft problem med sina axlar i flera år. I början av året gjordes en planerad operation i höger axel för att minska problemen och vi fick ett bra resultat. Dock har besvär i vänster axel uppstått som krävt åtgärder i samband med matcherna. Nu tvingas Johan genomgå en akut operation i vänster axel, och efter ingreppet är det viktigaste att Johan får lugn och ro så att axeln kan läka, så får vi ta sikte på nästa säsong, säger Klotz.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson:

– Väldigt tråkigt för Johan. Vi har varit medvetna om hans axelproblem och därför haft tre målvakter i truppen. Vi har varit relativa förskonade från allvarligare akuta skador det senaste året, men det är sådant som händer inom elitfotbollen. Vi är trygga i situationen och nu får helt enkelt någon annan kliva fram. Nu hoppas vi att operationen går bra så att Johan blir frisk och får möjlighet att läka helt.

Förutom Wiland så har Hammarby två målvakter i a-truppen i Davor Blazevic och Benny Lekström.