• Publicerat 10 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har kallat till presskonferens klockan 9.30 på onsdagen. Nu är det bekräftat – Mats Gren får sparken av Blåvitt. 

GP uppgav på onsdagsmorgonen att Mats Gren skulle få sparken medan Poya Asbaghi skulle få sitta kvar. Sedan kallade Blåvitt till presskonferens.

På plats fanns klubbidrektör Max Markusson, ordförande Mats Engström och Poya Asbaghi.

Max Markusson tog till orden och tog upp tre förändringar – som GP uppgav så skulle Mats Gren få sparken, medan Jonas Olsson kommer in som tf sportchef. Därutöver får assisterande tränaren Alf Westerberg sparken och in kommer istället Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller.

– Vi lever i en resultatinriktad värld, och Mats är i sin roll som sportchef ytterst ansvarig för resultaten, säger Max Markusson på presskonferensen.

Blåvitts klubbdirektör berättar att Gren – som befinner sig på en familjeresa i Hawaii – fick beskedet i går via telefon.

– Till att börja med: Mats Gren är en oerhört professionell person, han förstår den här världen och spelets regler. Med det sagt så var han naturligtvis besviken.

– Exakt hur hans avtal ser ut kan jag inte gå in på, men det är inom ramen för vad vi klarar av.

Jonas Olsson är alltså bara tf sportchef säsongen ut. Max Markusson säger att man hoppas ha en ny permanent sportchef på plats till nyår.

Ordföranden Mats Engström beklagar läckor i klubben i och med att GP kunde gå ut med uppgifterna:

– Det var ytterst olyckligt. Vi spelade match i lördags, satte processen i söndags och jobbade intensivt måndag-tisdag. Vi gör allt vi kan för att se till att det inte sker fler gånger framöver, vi jobbar med att göra IFK Göteborg varje dag och det blir inte bättre av att vi inte kan ha en kommunikation som gagnar oss. Det är olyckligt och vi gör allt vi kan för att det inte sker fler gånger framöver. Det är inget som gagnar IFK Göteborg.