Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal är stjärna i Serie A och landslaget – nyligen återbud från Ekdal på grund av att han blivit pappa. Men nu får en till Ekdal en landslagschans – lillebror Hjalmar Ekdal är uttagen i U20-landslaget.
– Roligt för Hjalmar att få detta erkännande, säger agenten Martin Klette till FotbollDirekt.se.

Albin Ekdal lämnade återbud till landslaget inför kommande samling. Han fick en dotter under måndagen och är kvar i Italien med sin familj. Men bakom Sampdoriamittfältaren komme det nu fram en ny Ekdal – lillebror Hjalmar får nu chansen i U20-landslaget.

Hjalmar har liksom storebror Albin en bakgrund i Brommapojkarna, men återfinns numera i IK Frej i superettan. Det har blivit tolv matcher i superettan i år för Ekdal.

– Roligt för Hjalmar att få detta erkännande. Han kom hem från ett år i USA på college och har jobbat sig till en ordinarie mittbacksplats i superettanlaget IK Frej. Det skall bli intressant att följa honom inför framtiden, säger agenten Martin Klette som företräder bägge bröder Ekdal.

– Han har lite krav att leva upp till hemma med storebror Albin i A-landslaget men är en klok spelare och person som jobbar på långsiktigt. Han har förutsättningar att bli duktig.

U20-landslaget består av spelare födda 1998 och 1999. Landskamper i spanska Marbella väntar nu i veckan och nästa, mot Danmark (13 oktober) och Ryssland (15 oktober).