• Publicerat 10 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF sålde överraskande talangen Dennis Hadzikadunic i somras till Rostov för tio miljoner kronor. I en intervju med Fotbollskanalen berättar mittbacken bland annat om den tuffa försäsongen i Ryssland.
– Det var riktigt hårt, säger han.

Under våren var Dennis Hadzikadunic utlånad från Malmö till Trelleborg, detta då mittbacken inte ansågs vara nära en plats i MFF-elvan.

I juli kom det minst sagt överraskande beskedet att 20-åringen såldes till ryska Rostov för tio miljoner kronor, en stor affär för MFF med tanke på att Hadzikadunic bara noterats för två allsvenska framträdanden i den himmelsblåa dressen.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar mittbacken bland annat om den tuffa försäsongen i Ryssland.

– Den var väldigt hård. Jag blev överraskad, jag har inte varit med om så hård träning tidigare. Det var de första veckorna jag var där, det var riktigt hårt. Väldigt hårda träningar, proffsiga träningar. Sedan har allt varit nytt för mig, men jag tycker att miljön är riktigt proffsig. Det är en väldigt fin miljö att vara i, säger han.

Ännu har inte 20-åringen debuterat i den ryska ligan för tabelltrean Rostov, men skåningen har goda förhoppningar att spela till sig en plats inom kort.

– Allt är upp till tränaren, det vet jag. Men jag ser ganska ljust på det. Jag tycker att det går väldigt bra på träningarna och jag bara väntar på chansen. Det underlättar också med deras intresse för mig, att de ville skriva ett långt kontrakt. Vi har ömsesidiga mål för min framtid och min karriär, så det kändes perfekt liksom, konstaterar Hadzikadunic som är tacksam över att svenske U21-landslagspolaren Anton Salétros finns i klubben.

– Vi umgås varje dag, vi käkar tillsammans, vi kan prata tillsammans, vi tränar extra tillsammans, vi pushar varandra hela tiden. Det är smågrejer hela tiden, att vi kan prata efter träningarna. Det är mycket värdefullt för mig.