Foto: Bildbyrån

Mats Gren får lämna IFK Göteborg. Blåvitt höll presskonferens på onsdagsmorgonen och där bekräftades att Gren sparkas, men Poya Asbaghi får stanna kvar.
– Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson på presskonferensen.

Det blev Mats Gren – inte Poya Asbaghi som fick lämna IFK Göteborg. Det bekräftades på en presskonferens. Mats Gren befinner sig på semester på Hawaii och enligt Markusson så fick Gren beskedet på telefon i går kväll.

– Det är alltid tråkigt att behöva lämna ett sånt besked till en person man vet slitit hårt för sin uppdragsgivare. Vad vi behöver mest i nuläget är dock lugn och ro samt att ha fullt fokus på det som väntar framöver, säger Max Markusson på presskonferensen enligt GT.

Mats Gren anställdes som sportchef 2014 och han har fått mycket mediauppmärksamhet sedan dess. Inte minst de senaste åren har det varit många rubriker. En del i att man nu sparkar Gren, säger klubbdirektören.

– För såväl IFK Göteborg som Mats Gren är det här den lösning som känns naturlig. Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen. Sedan är Mats den som haft det yttersta ansvaret för det sportsliga resultatet.