Foto: Bildbyrån

Malmö FF spelar om dryga två veckor Europa League borta mot norska Sarpsborg. Trots att MFF-biljetterna släpptes till försäljning för säsongskortsinnehavare och medlemmar först klockan 18 i går fanns det folk som köade redan från 09 på morgonen.
– Det är sjukt grymt att så många köar för att få biljett. Vi vet om det stora intresset, säger klubbens SLO Pierre Nordberg till FotbollDirekt.se.

Efter segern mot Besiktas i torsdags har Malmö helt plötsligt ett guldläge att ta sig vidare från sin Europa League-grupp. MFF, Sarpsborg, Genk och Besiktas har alla tre poäng efter två matcher och nu väntar ett dubbelmöte mot Sarpsborg för MFF – med start i Norge om dryga två veckor.

MFF annonserade att de skulle släppa biljetterna till bortamötet klockan 18 till säsongskortsinnehavare och medlemmar i går, men redan tidigt på morgonen inleddes kön.

– De första som jag pratade med stod i kön redan från klockan 09, men det brukar vara så till Europamatcherna. Nu var det lite kallare än vanligt vilket nog gjorde det jobbigare att stå där än vad det till exempelvis var till kvalmatcherna, säger klubbens SLO Pierre Nordberg till FotbollDirekt.se och tillägger:

– Från klockan 14-15 var köerna väldigt långa.

Du säger att det brukar vara sådant här intresse vid Europamatcherna. Rycker man då på axlarna över det här eller tycker man ändå i MFF att detta är mäktigt?

– Nej, rycker på axlarna gör vi inte. Det är sjukt grymt att så många köar för att få biljett. Vi har varit med om det här tidigare och vi vet om det stora intresset. Det var ju samma sak i Champions League 2014 och 2015, säger Nordberg och berättar sedan om vad MFF kom med för antal till de olika gruppspelsmatcherna i Champions League-gruppspelet.

– Mot PSG och Real Madrid 2015 var vi många. 2 500 i Paris och 3 500 i Madrid. Vi var även många mot Atlético Madrid året innan, runt 2 200. Borta mot Juventus var vi 700, i Aten mot Olympiakos 500 och närmare 500 i Ukraina mot Sjachtar Donetsk.

Hade Sarpsborgs fotbollsarena haft en större kapacitet än de 8 000 som kommer in om två veckor hade MFF garanterat sålt fler biljetter än de 600 som gick åt i ett nafs i går. Skåningarna hoppas dock att norrmännen ska ge ytterligare plåtar till Malmöfansen – som redan fått över de fem procent som gästande lag har rätt till. Samtidigt som Sarpsborgsbiljetterna såldes slut direkt köptes även 400 biljetter till matchen borta mot Besiktas i Istanbul, som spelas i mitten av december.

– Vi har rätt till 2 000 biljetter, men har ännu bara valt att ta hem 1 000 biljetter. Vi vet inte hur stort intresset är än så länge, avslutar Nordberg.