• Publicerat 9 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Kaos i Blåvitt, men det blåser även på fler ställen i Göteborg. Med fyra omgångar kvar att spela av superettan är bättre målskillnad det enda som räddar Gais från kvalplats. Klubbchefen Erik Bergkvist och ordförande Glenn Heiman med uttalande nu i kväll.
– Nu gäller det att agera utifrån den situation som vi satt oss i och vi från styrelsen får stötta och peppa så mycket vi bara kan, säger den sistnämnde.

IFK Göteborg ligger pyrt till i allsvenskan och enligt GP kommer tränaren Poya Asbaghi få sparken. Det är dock inte bara i Blåvitt som det blåser inom Göteborgsfotbollen.

Gais är bara tack vare bättre målskillnad än J-Södra ovanför det negativa kvalstrecket, detta med fyra matcher kvar att spela av superettan.

På sin hemsida väljer nu klubbchefen Erik Bergkvist och ordförande Glenn Heiman att reda ut tabelläget och hur laget ska klara kontraktet:

– Klubben sitter inte still i båten i det utsatta läget som vi befinner oss i utan ser över alla möjligheter till att få till ett trendbrott rent poängmässigt. Det arbetet sker tillsammans med spelare, ledare och övriga ansvariga i klubbledning och styrelse. Vi är en stark grupp som står upp för varandra och som vågar ha rejält högt i tak, säger klubbchefen Erik Bergkvist innan Glenn Heiman fyller på:

– Det har inte blivit som vi hoppats och trott under 2018, men vi är fortfarande fast beslutsamma att klara av det här på bästa sätt. Vi för nu regelbundna och öppna samtal där det är viktigt att alla får säga sitt och att vi håller ihop som en grupp. Nu gäller det att agera utifrån den situation som vi satt oss i och vi från styrelsen får stötta och peppa så mycket vi bara kan.

Gais möter Landskrona hemma nästa lördag.