Kevin Wright, 22, spelade hela sin ungdomskarriär i den engelska storklubben Chelsea. En olycklig skada gjorde att han valde att testa på spel i Norge och sedan i Sverige. Nu har Degerforsbacken hittat tillbaka till sin nivå och enligt FD:s uppgifter överväger både IFK Norrköping och Örebro SK att lägga bud på honom i vinter.
– Mitt mål är att spela i allsvenskan i framtiden, säger han till FotbollDirekt.se. 
– Vi är alltid beredda att sälja om budet är rätt, säger sportchefen Patrik Werner. 

Han har tränat med stjärnor som John Terry i Chelseas a-lag.

Ett par år senare spelar Kevin Wright i superettan och Degerfors. En svår ljumskskada fick honom att tvingas börja om karriären och då valde han att lämna den engelska fotbollen för att testa lyckan i Norge.

– Jag spelade i Chelsea från U10-laget tills sommaren 2016 då jag var 20 år. Jag hade ett proffskontrakt och spelade med många stora spelare. Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Andreas Christensen (Chelsea) och Nathaniel Chalobah (Watford). Även Isak Ssewankambo som spelade i Malmö FF nyligen, säger han till FotbollDirekt.se.

Efter en kort sejour i Carlisle så skrev ytterbacken, som används som wingback i Degerfors, på ett kontrakt med den norska klubben Fredrikstad. Men vägen tillbaka till formen vad lång och den tekniske engelsmannen kom inte till sin rätt. I stället skrev han på ett låneavtal med Degerfors förra sommaren. Ett avtal som blev permanent efter säsongen 2017 där Wright skrev ett tvåårskontrakt.

– Jag har alltid varit öppen för att spela utomlands. Jag åkte på en olycklig ljumskskada som höll mig borta i ett år. I januari förra året skrev jag på för Fredrikstad men det tog ett tag, mycket upp och ned, innan jag hittade formen. Sen gick jag till Degerfors. Men det är först nu efter försäsongen i vintras som jag känner att jag är mig själv igen och hittat min kvalitet.

Kevin Wright, Degerfors (till vänster)

Wright har varit en tongivande spelare i Degerfors som ligger strax under det yttersta toppskiktet i superettan. Från sin wingbacksposition till vänster har han svarat för fyra mål och ett par assist.

– Jag springer mycket med och utan boll och tycker jag är bra både en mot en i försvar och i anfall. Det har blivit några mål i och ett par assist, sen vill man alltid göra fler.

– Jag tycker att jag gjort det bra i år och hoppas kunna fortsätta göra det bra nu säsongen ut. Självklart vill jag spela på så hög nivå som möjligt. För mig är nästa steg att spela i allsvenskan i ett bra lag. Det är mitt mål i framtiden och det jag jobbar för.

Enligt våra uppgifter så är både IFK Norrköping och Örebro intresserade av dig och överväger ett bud i vinter. Känner du till det?

– Jag har inte pratat med min agent (Moses Ssewankambo), han vet nog mer än vad jag gör. Vi får se efter säsongen vad som finns. Just nu är det viktigt att jag fokuserar på att göra bra ifrån mig i de fem sista matcherna.

Men det måste inte vara smickrande att höra?

– Jo, självklart blir man glad av att höra sånt. Men jag måste hålla huvudet kallt och avsluta säsongen med Degerfors på bästa möjliga sätt.

Degerfors sportchef Patrik Werner kommenterar FD:s uppgifter.

– Han har varit bra i år men det är inget vi vet något om.

Skulle du bli förvånad om det kommer bud på honom i vinter?

– Nej, det skulle jag inte bli.

Är ni beredda att sälja om budet är rätt?

– Det är vi alltid om budet är rätt.