AIK har något stort på gång med Kristoffer Olsson. Fem omgångar före slutet rusar nu hans värde och han börjar se allt mer förlorad ut – då har AIK, Olsson och agenten slagit dövörat till.
– Det finns starka bud på Kristoffer och det kommer garanterat att komma nya fram till i januari men vi säger nej till allt just nu, avslöjar hans agent för FotbollDirekt.se.

Bara 1- 1 för AIK senast mot Örebro och på nytt i stort sett all uppmärksamhet på Kristoffer Olsson – Olsson som tidigare för veckan för FD medgav att det är på väg att börja hända saker på allvar kring hans framtid.
Efter gårdagens match utbrast bland andra målvakten Oskar Linnér för Sportbladet något om hur han inte skulle förvånas om Olsson säljs för lika mycket pengar som Alexander Isak – och hur Björn Wesström sedan förstärkte tonläget kring stjärnan så här:

”För mig Kristoffers värde följande: han är skillnaden på att spela vacker eller cynisk fotboll. Han spelar fotboll på ett sätt som är vackert, säger sportchefen och fortsätter: Vi kan bestämma vad vi säljer för, men inte vad andra klubbar är beredda att betala. Men för oss är han värd oändliga summor”.

Frågan är om det är så mycket som uppemot 90 000 000 som är lika med Isak-nivå?

Så sent som i augusti var AIK-karriären hur som helst i fara och bud fanns kring 30 miljoner – men avböjdes från Solnaklubbens ledning.
Kyliga beslut som nu mer och mer ser ut att landa rätt.
Dels med tanke på hur ett SM-guld nu är nära men också hur han nu är på god väg att bli en topp-10-allsvensk-affär genom tiderna. Nu kan 30 vara på väg att bli både 40 och 50 miljoner.

LÄS: DET ÄR NÅGOT SOM AIK INTE KLARAR AV  

– Det har redan funnits klubbar som är beredda att betala 35 miljoner men det är ingenting vi tänker på just nu. Det är klart att det kommer att komma nya bud, garanterat, efter säsongen. I december vet vi mer men det är stor sannolikhet att det kommer att hända saker kring Kristoffer i januari, säger agenten Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

– Men samtidigt finns också en chans att han stannar till kommande sommar. Han kommer aldrig bara flytta för att flytta. Det är inte så han fungerar. Han kommer att vara väldigt noga med vad han blir intresserad av, säger han och betonar:
– Nej, inga nya bud just nu men samtidigt så har vi sagt att vi inte vill lyssna på någonting just nu, utan bett klubbar att återkomma efter säsongen så att Kristoffer ska få koncentrera sig på det otroliga läge AIK har nu.

Vad är det för storlek på klubbar som intresserar sig?
– De flesta från topp-5-ligor och så några klubbar utanför det och då handlar det å andra sidan om absoluta toppklubbar. Det är för tidigt just nu att säga men det är klart att det är en angenäm situation för både AIK och Kristoffer.