• Publicerat 7 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Kristoffer Olsson såg ut att bli matchhjälte för AIK hemma mot Örebro, men på stopptid prickade Filip Rogic snyggt in 1-1, vilket blev slutresultatet. FD:s krönikör Magnus Österberg är dock lyrisk över Olsson och frågan är nu om det går att behålla honom i januari, värderad till 40 000 000?
– I första halvlek gjorde han lite som han ville, säger Österberg. 

AIK leder fortsatt allsvenskan med åtta poäng, men det kunde ha varit tio eftersom Norrköping spelade oavgjort hemma mot Djurgården. Det såg ut att bli tre pinnar för Gnaget efter Kristoffer Olssons mål i den första halvleken, men på stopptid sköt Filip Rogic snyggt 1-1 och då Bajen slog Brommapojkarna är det Hammarby som nu ligger tvåa i allsvenskan med åtta poäng upp till AIK.

FD:s krönikör Magnus Österberg, som fanns på plats på Friends, anser dock inte att AIK:s poängtapp kommer påverka guldstriden.

– Nej, försprånget är för stort för det… Däremot var det ju lite slarvigt av AIK, säger Österberg och fortsätter:

– Till sist får man väl säga att 1-1 är rättvist. AIK hade jättebra kontroll hela första halvlek, men Örebro steppade upp i andra då de blev modigare i sitt spel. Att det blev 1-1 till slut är inte ologiskt.

Vem glänste mest på Friends? 

– Kristoffer Olsson var ohyggligt bra. I första halvlek styrde han och ställde med sina tempoväxlingar, ja, han gjorde lite som han ville.

Efter fyra matcher utan seger har nu Hammarby två raka trepoängare. Vad säger du om deras uppryckning?

– Viktigt så klart med tanke på de andra resultaten där Norrköping, Malmö och Häcken tappade poäng. Nu har ju Bajen mött Blåvitt och BP som slåss i botten, men ska man vara med och kämpa om Europaplatserna ska man ju vinna dessa matcher!

Nu blir det kritiska månader fram till januari.
Frågan är om det är möjligt att behålla ett namn som AIK redan hävdas ha haft bud i 30-miljonersklassen för? Olsson som tippas kunna gå för mellan 40-45 miljoner.
Stjärnan sade själv nyligen till FD tidigare i veckan att saker och ting så småningom kommer att börja hända,