Foto: Bildbyrån

Flera spelare från Djurgården har skeppats iväg till Frej. En som är på lån hos superettanklubben är Amadou Jawo, vars kontrakt med Dif löper ut efter säsongen. Trots lite speltid i Frej i år stänger inte managern Mattias Eriksson dörren för att lösa forne skyttekungen permanent.
– Det är lite för tidigt att säga. Jawo är säkert själv besviken över säsongen, men han tillför mycket hos oss, konstaterar Eriksson för FotbollDirekt.se.

Amadou Jawo kom till Djurgården på lån från Elfsborg 2013 och blev lagets bästa målskytt med tolv fullträffar, detta trots hård konkurrens från Erton Fejzullahu och Aleksandar Prijovic.

Djurgården köpte loss anfallaren, vilket så här i efterhand inte visade sig helt lyckat. Visserligen sex mål 2014, men mållös såväl 2015 som 2016. I fjol blev det endast ett inhopp på hela säsongen och nu, inför i år – med ett år kvar på kontraktet – lånades Jawo ut till Frej i superettan.

34-åringen är långt ifrån den enda i Frej med koppling till Djurgården. Där finns även spelare som Jakob Glasberg, Marcus Hansson och Mattias Bouvin. Tidigare i år var även Joseph Ceesay på lån i Frej innan han lånades vidare från Djurgården till Brage.

Många trodde kanske att Jawo skulle bära ett ungt Frejs offensiva spel, men så har det inte varit. Anfallaren är endast noterad för sju framträdanden i superettan, varav fem från start. Något mål från den forne allsvenska stjärnan har det inte heller blivit.

– Han har haft lite skadebekymmer och varit utanför laget på grund av det. Han spelade mycket till en början, men vi hoppas han kan vara med och bidra mycket nu i de sista matcherna, säger managern Mattias Eriksson till FotbollDirekt.se.

Att Jawo inte kommer få förlängt av Djurgården är mer eller mindre klart. Hur Frej ser på att kontraktera 34-åringen, trots det tunga året?

– Jag tror att det är lite tidigt att säga. Kontraktet med Djurgården tar ju slut nu och jag tror att han funderar på vad han vill göra efter karriären. Vi har ännu inte haft den typen av diskussion, men även om han kanske inte tillfört så mycket på planen i år så tillför han mycket ändå hos oss. Han är en härlig spelare och person som är viktig i omklädningsrummet, berättar Eriksson och fortsätter:

– Sedan tror jag säkert att Jawo själv är besviken. Han vill säkert mer, men det finns fortfarande matcher att bidra i. Utan att säga för mycket har ju inte det här varit en enormt stor kostnad för oss och konkurrensen i de offensiva positionerna har faktiskt varit hård i år, de andra spelarna har levererat och det har gjort att Amadou hamnat utanför… Men som sagt, Jawo har bidragit på annat sätt och han är ett sparkapital för oss. Det är bra att veta att man har sådana spelare!