• Publicerat 7 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK såg ut att gå mot tre nya poäng, men så i 90:e minuten kvitterade Örebro till 1-1 på Friends Arena, vilket blev slutresultatet. 

AIK ledde allsvenskan med åtta poäng före tvåan Norrköping inför den här omgången. I kväll spelade laget hemma mot Örebro. Alexander Milosevic var avstängd och efter att ha varit skadad hela säsongen fanns Joel Ekstrand med i truppen. Stjärnförvärvet från i vintras, med meriter från Serie A och Premier League, startade dock inte i Milosevic frånvaro.

I ställer valde tränaren Rikard Norling att ge Panos Dimitriadis chansen till höger i trebackslinjen.

Henok Goitom i fokus före avspark. Trea i skytteligan och kapten för det AIK som leder allsvenskan i överlägsen stil. Anfallarens fotbollsliv leker och inför matchen prisades han som månadens spelare i september, detta efter att ligans samtliga lagkaptener och utvalda sportjournalister röstat fram honom som vinnare.

– Jag är hedrad att lagkaptener som är ofta rutinerade spelare i sina lag har röstat fram mig och tycker jag har gjort ett bra jobb. September har innehållit många segrar och mål. Jag har själv gjort några mål som bidragit till viktiga segrar, sa han i en kommentar till Sef.

Efter 20 minuters spel skrek AIK på straff när Elyounoussis inlägg träffade Granlunds hand, men ingen åtgärd från domaren. Stor ilska i hemmalaget.

MÅÅÅÅÅÅÅÅL! 1-0 AIK i den 31:a minuten. Kristoffer Olsson ställde om blixtsnabbt och hittade Elyounoussi, varpå norrmannen frispelade Olsson som fri med Jansson rullade in ledningsmålet. Ett mycket vackert mål, Olssons femte i allsvenskan den här säsongen. Samme Olsson kom som bekant med i Janne Anderssons senaste landslagstrupp.

Linnér med frilägesräddning det sista som hände första halvlek. Avslutet stod mittbacken Almebäck för!

Elyounoussi, som spelade fram till 1-0-målet, utbytt i den 56:e minuten. In med Nicolas Stefanelli. Norrmannen skadad.

ÖSK:s första byte gjordes i 71:a minuten. Ut med Granlund, in med Michael Omoh – som var spelaren som bröt benet på AIK:s Jesper Nyholm i cup-kvartsfinalen i mars månad.

AIK nära 2-0 i den 78:e minuten efter ett nytt drömanfall. Återigen var det Kristoffer Olsson som avslutade, men den här gången tätt utanför.

Aj aj aj, AIK! Heradi Rashidi med andra gula kortet i 86:e minuten och visades ut. Därmed missar han derbyt mot Djurgården i nästa omgång!

Straff för ÖSK med fem minuter kvar – och Nahir Besara trippade fram… MISS! Eller ja, Oscar Linnér räddade med en benparad när Besara sköt mitt i mål.

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Kvitterat på Friends, 1-1! Filip Rogic med målet och nu ”bara” åtta poäng ner till tabelltvåan Hammarby som vann mot Brommapojkarna i kväll.

Slut! Vilket drama på Friends. 1-1 slutade matchen mellan AIK och Örebro. Gnaget fortsatt åtta poäng till godo på tvåan i tabellen, som nu är Hammarby efter att de vunnit mot Brommapojkarna samtidigt som Norrköping spelat lika mot Djurgården.

AIK: Linnér – Dimitriadis, Karlsson, Jansson – Sundgren, Olsson, Adu, Larsson, Rashidi – Goitom, Elyounoussi

Örebro: Jansson – Tranberg, Almebäck, Lorentzson – Björnkvist, Gerzic, Mårtensson, Granlund – Besara, Igboananike, Rogic