• Publicerat 7 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Alexander Jeremejeff drabbar i dag samman med sitt tidigare lag Malmö när Häcken tar emot svenska mästarna på Hisingen. För Sydsvenskan berättar anfallaren att han inte riktigt kom till sin rätt i MFF.
– Jag kände att jag hamnade för långt från mål och inte i den position som jag trivs i allra bäst. Om jag kunde få spela kontinuerligt som ”nia” efter flytten så visste jag att det fanns goda möjligheter till att det kunde gå bra, säger han.

Det skiljer bara en poäng mellan tabellfemman Malmö och tabellsexan Häcken. I dag möts de på Hisingen i jakten på Europaplats.

För Alexander Jeremejeff är mötet viktigt ur en annan aspekt. Efter två år i MFF återvände anfallaren till Häcken i somras, där han gjort succé. För Sydsvenskan berättar 24-åringen att han inte riktigt kom till sin rätt hos de regerande mästarna.

– I Malmö kände jag att jag hamnade för långt från mål och inte i den position som jag trivs i allra bäst. Jag vill helst ligga och hugga i djupled för där känner jag att jag kan få ut mest. I Häcken fick jag den rollen direkt och det tror jag är den största anledningen till att det gått som det har gjort. Det kändes bra i kroppen redan i Malmö, men jag fick inte ut det i prestationerna. Om jag kunde få spela kontinuerligt som ”nia” efter flytten så visste jag att det fanns goda möjligheter till att det kunde gå bra, säger han.

Sex matcher återstår av årets allsvenska. I skrivande stund är det fyra poäng upp till Europaplats för Häcken och Jeremejeff medger att tre pinnar mot MFF i dag är ett krav.

– Ska vi ut i Europa så måste vi slå Malmö. Risken är annars för stor att vi hamnar för långt efter. Jag tror heller inte att Malmö förlorar särskilt många matcher här på slutet. Ska vi hänga på måste vi vinna.