• Publicerat 7 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Norrköping och Djurgården spelade återigen 1-1. FD:s Casper Nordqvist ger nedan sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER NORRKÖPING – DJURGÅRDEN 1-1

Din bild av första halvlek?

– Djurgården gav bort 1-0 när Isaksson missade ett inlägg vilket ställde Danielson som styrde in bollen i eget nät. En kalldusch tidigt in i matchen för Djurgården och de hade svårt att skapa tryck på Norrköping. I stället var hemmalaget närmare 2-0.

Men Djurgården steppade upp i andra?

– Ja, ändringen från 4-3-3 till 4-4-2 efter paus gav viss effekt och en individuell prestation från Bärkroth ledde fram till Badjis kvittering. Norrköping närmare 2-1 än vad Djurgården var, men helt orättvist med 1-1 var det inte.

Efter Norrköpings segrar över AIK och Malmö har de nu två raka kryss. Orkar de inte?

– Tja, 1-1-resultatet mot Sirius förra omgången var så klart en missräkning, men att spela oavgjort mot Djurgården ska ju i vanliga fall inte vara någon katastrof. Mötet på Tele2 Arena i somras slutade också 1-1 och det är ju bara nu, när Dif varit helt under isen, som det känns som att kryss hemma mot Djurgården är dåligt. Det blir spännande att följa striden om Europaplatserna, för det är långt ifrån över.

Hammarby och Norrköping åtta poäng bakom AIK och fem pinnar ner till fyran MFF. Hur slutar det hela?

– Trots att AIK tappade poäng i dag är guldet klart i mina ögon. Däremot tror jag fortfarande Malmö, Östersund och Häcken kan utmana Bajen och Norrköping om Europaplatserna. Känslan just nu är dock att Hammarby och ”Peking” reder ut detta. MFF har chans på avancemang på sextondelsfinal i Europa League och ska så klart fokusera på det – vilket kan kosta fokus i allsvenskan.

Djurgården då, detta var väl ett lyft jämfört med Östersundsmatchen?

– Absolut. Den andra halvleken var helt okej från Blårändernas sida och nu väntar ett välbehövligt landslagsuppehåll innan de tar emot AIK. Då får de tillbaka Erik Johansson som missade mötet i dag på grund av skada. Han behövs i Djurgårdens försök att grusa AIK:s gulddrömmar – om det nu fortfarande är möjligt att hinna sabba tillräckligt för Gnaget…