Foto: Bildbyrån

Jobbigt läge för IFK Göteborg. Efter tre raka förluster är de nu bara fyra poäng från kval. Nu väntar jumbon Trelleborg på hemmaplan, en match Blåvitt bara måste vinna.
– Det här var ju inte planen, men det är bara att acceptera läget och fortsätta kriga. Vi har allt i egna händer och vi ska absolut lösa detta, säger vinterförvärvet Carl Starfelt till FotbollDirekt.se. 

Det har varit jobbiga matcher för IFK Göteborg i en blytung säsong. Tre raka förluster mot Häcken, AIK och Hammarby och nu ligger laget bara fyra poäng från kvalplats.

– I de senaste tre matcherna har vi mött väldigt bra lag, men vi hade hoppats ta fler poäng även innan det också. Nu har vi tre riktigt viktiga matcher framför oss, och de ska vi vinna, konstaterar mittbacken Carl Starfelt för FotbollDirekt.se.

I eftermiddag väntar jumbon Trelleborg på hemmaplan, ett TFF som har hela sju poäng upp till kval. Ett bra läge för Blåvitt att möta ett ”utcheckat” motstånd?

– Samtidigt är det här väl deras sista chans, men klart vi siktar på tre poäng i alla matcher och ja, det kan nog vara ett bra läge att möta dem i, det har inte gått jättebra för dem senaste tiden.

Du är ny inför säsongen. Att ligga fyra poäng från kval var väl inget du hade väntat dig?

– Nej, det här var ju inte planen, men det är bara att acceptera läget och fortsätta kriga. Vi har allt i egna händer och vi ska absolut lösa detta.