• Publicerat 6 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I morgon kväll gästar Djurgården tabelltvåan Norrköping. Speciellt möte för Nicklas Bärkroth, som vann guld med ”Peking” 2015. Förutsättningarna inför återkomsten på Östgötaporten kunde dock vara bättre, anser han själv.
– Jag känner mig inte i hundraprocentig form och kommer ju från ett tufft år med ganska begränsad speltid, säger yttern till dif.se.

Han gjorde tre år i IFK Norrköping och vann guld med klubben 2015. Sommaren 2017 lämnade Nicklas Bärkroth ”Peking” för att testa lyckan i Lech Poznan, men väl i den polska storklubben uteblev succén och i somras återvände yttern till allsvenskan – denna gången till Djurgården.

I morgon kväll gästas Norrköping av Stockholmslaget och visst blir det något extra för Bärkroth att återvända till Östgötaporten.

– Jag har många fina minnen därifrån så på det sättet blir det speciellt. Men bortsett från det är det som vilken annan match som helst i allsvenskan egentligen. Det är ett topplag vi möter, ett duktigt lag som nosar bakom förstaplatsen i toppstriden. Så det blir en inspirerande uppgift och vi ska åka dit och göra ett bra resultat, säger han till dif.se.

Än så länge har 26-årige Bärkroth inte fått det att lyfta i Djurgården, ett Djurgården som dock haft det tufft sportsligt sedan han anlände till klubben. Åtta matcher, varav sex från start, är Bärkroths facit. Än så länge har det bara blivit en målgivande passning i poängprotokollet. Förutsättningarna inför återkomsten på Östgötaporten kunde därmed vara bättre, hävdar han själv.

– Det blir bättre och bättre, tycker jag. Jag känner mig inte i hundraprocentig form och kommer ju från ett tufft år med ganska begränsad speltid. Utöver det blir det en omställning när man kommer till en ny förening och ett nytt spelsystem. Jag har varit mer renodlad yttermittfältare tidigare så det här är en ny position för mig som ytterforward. Men det går framåt och det gäller även konditionsmässig. Det var det som jag behövde få igång mest i början och nu tycker jag att den biten sitter så att jag kan koncentrerar mig mer på spetsegenskaperna. Nu vill jag öka på prestationen för varje match av de som är kvar under säsongen och avsluta på ett bra sätt.