Foto: Bildbyrån

2-2 hemma mot Trelleborg, där en sen kvittering räddade poäng åt IFK Göteborg. Det är fortsatt tungt för Blåvitt, inte en seger sedan augusti. Men spelarnas förtroende för Poya Asbaghi är orubbat.
–– Jag tror stenhårt på våra tränare. Det är inte där problemet ligger, säger Sebastian Ohlsson till GT.

IFK Göteborg hade sex raka matcher utan seger inför dagens möte på Gamla Ullevi. De senaste matcherna mot tufft motstånd: Häcken, AIK och Hammarby och det blev förlust i samtliga matcher.

Jumbon Trelleborg hemma i dag, en på papperet enklare motståndare. Blåvitt fick också ett tidigt ledningsmål, men sedan vände Trelleborg till 2-1 – ett mål i slutskedet räddade poäng åt Blåvitt.

Blåvitt kvar på tolfte plats i tabellen och det är fem poäng ner till kvalplats. Det har inte lyft den här säsongen under Poya Asbaghi – kan en tränarkraft utifrån som backar upp Asbaghi vara något? Tobias Hysén får frågan:

– Det är inte min sak att rota i det där. Kommer de som bestämmer överens om att det behövs tar jag för givet att de gör det. Annars så kör vi på med det vi har. Det är vi som varit här hela året, vi som ska fixa det, säger Hysén till GT.

GT: Ger Poya er allt som behövs?

– Det tycker jag. Sen är det klart att vi måste ge tillbaka lite också. Vi pratade i dag om vissa saker som jag inte tycker att vi gör, och det är ganska många gånger det är så tyvärr, säger Hysén.

Blåvitts lagkapten David Boo Wiklander ställer sig också bakom Asbaghi.

– Det är upp till oss alla. Vi står här tillsammans, spelare, ledare o alla som stöttar oss. Vi kör detta ihop. Jag är övertygad om att det kommer lösa sig på ett bra sätt. Sen får man analysera efter säsongen vad som är bra, mindre bra eller dåligt. Men nu kan man inte haka upp sig och hitta felande länkar, säger han.

1-0-skytten Sebastian Ohlsson säger att han har stort förtroende för Asbaghi.

– Jag tror stenhårt på våra tränare. Det är inte där problemet ligger, säger han till GT.