Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Andreas Vindheim låg bakom båda Malmös mål i segern över Besiktas. Efter att ha varit skadad hela våren njuter nu norrmannen av fotbollslivet igen.
– Jag har kommit tillbaka starkare, säger han till FotbollDirekt.se.

”Så klart att det varit väldigt frustrerande. Det är aldrig bra tajming när man skadar sig, men det här kom väldigt olägligt för mig. Jag kände att jag var på gång och tänkte att den här skulle bli mitt år. I stället har jag fått vänta 3-4 månader på att köra på nytt, men nu gäller det att komma tillbaka till formen som jag hade i mars”. 

Ovanstående var Andreas Vindheims ord i en intervju med FotbollDirekt under VM-uppehållet, detta efter nya tränaren Uwe Röslers första match som MFF-tränare. Vindheim åkte på en skada i Svenska cup-kvartsfinalen mot IFK Göteborg i mars och han missade hela den allsvenska vårsäsongen. I samtalet med FD, då han fortfarande inte riktigt var redo för spel, berättade dock högervingen att han var fast besluten om att komma tillbaka starkare.

Det har han onekligen gjort, vilket 23-åringen inte minst visat i Europaspelet. Två assist mot Midjylland och så under torsdagskvällen Malmös stora man i den överraskande 2-0-segern över Besiktas.

Vindheim slog först det inlägg som via turkisk back ställde Loris Karius i gästernas mål och med kvarten kvar revs norrmannen ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten, en straff som Markus Rosenberg förvaltade på bästa sätt.

VIndheim medger nu att 2018, trots vårens skadebesvär, ändå håller på att bli högervingens år.

– Ja det har varit en bra höst nu efter skadan och jag har kommit tillbaka starkare. Så klart att jag inte hade velat bli skadad, men nu blev det som det blev. Jag har gjort det bästa av det och kommit tillbaka starkare, säger han till FD.

I och med att MFF slog Besiktas samtidigt som Sarpsborg lika överraskande besegrade Genk med 3-1 under torsdagskvällen har samtliga fyra lagen tre poäng efter två matcher. Härnäst väntar just Sarpsborg i ett dubbelmöte för MFF. För norrmannen Vindheim blir det så klart lite extra att möta sina landsmän.

– De har gjort det otroligt bra. De har tagit sig från ingenstans till toppen inom norsk fotboll. Att de lyckades slå Genk är otroligt bra gjort och det ska bli fantastiskt kul att möta dem nu!

Ni hade det jobbigt borta mot Genk (förlust 2-0). Förvånad över att Sarpsborg vann mot dem?

– Nej, inte förvånad. De är svåra att möta på konstgräset och de har en otrolig energi i sitt spel på hemmaplan. Sarpsborg är ingen lätt motståndare.

Var Besiktas sämre än du trodde?

– Vi gjorde det svårt för dem, precis som andra stora lag haft det svårt här på Stadion. Nej, de var inte svagare än vad jag trodde.

Redan på söndag spelar Malmö ny tävlingsmatch, då borta mot Häcken i allsvenskan – ett Häcken som bara är en poäng bakom MFF. Hur skåningarna ska orka ladda om efter urladdningen mot Besiktas?

– Vi har fortfarande jobb kvar i allsvenskan att göra. Vi ska ta en Europaplats och vinna varje match som är kvar, konstaterar Vindheim.