MALMÖ. MFF-kaptenen kunde inte sluta le efter ännu en Europaknall i Malmötröjan. 36 år gammal vädjar till och med tränaren Uwe Rösler åt Markus Rosenberg att köra vidare – men stjärnan ger inget tydligt svar i frågan. 
– Att spela i Champions League två gånger och nu i Europa är mer än jag hade kunnat hoppas på när jag vände hem, säger han i den mixade zonen efter triumfen mot Besiktas. 

90 minuter mot Sundsvall i helgen och 90 fullständigt lysande minuter mot Besiktas.

Lagkaptenen och fanbäraren Markus Rosenberg fortsätter att spela på en väldigt hög nivå trots att kroppen hunnit bli 36 år gammal. I kväll satte han avgörandet på straff och det berömda leendet kom efter varje svar på frågorna i den mixade zonen.

– Jag tänkte bara att jag skulle slå straffen i mitten, säger han och skrattar.

Stämningen på Stadion var det hög europeisk klass på och Rosenberg ville passa på och hylla tillbaka.

– Det är som alla andra år, man får extra energi och det tror jag alla på läktarna känner själva. Det är något speciellt med de här matcherna i Europa, vi har gjort det tidigare år i Champions League och nu i Europa League. Det är svårt att beskriva. Atmosfären var fantastisk

Du är 36 år men det ser ut som att du kan köra på för alltid?

– Haha, nej inte direkt. Men jag känner att det är lite lättare när resultaten är som i dag.

Vad är det som gör stämningen på läktarna så speciella här i Malmö?

– Du kan bara beskriva det efter att du varit här och upplevt det. Europeiska matcher här är speciella. Vi gör det tillsammans (med fansen).

– Det är alltid speciellt med den här typen av matcher, det är något annat än allsvenskan. För svenska lag är det speciellt att komma ut i Europa för händer inte så ofta. Vi har haft privilegiet att göra det tre gånger på ett par år nu.

I en intervju med Eurosport säger Rösler att ”den här mannen får inte sluta”.  

– Jag njuter otroligt mycket efter en sån här kväll och kroppen känns bra. Jag känner mig stark över 90 minuter och vi spelar en fin europeisk fotboll jämfört med första matchen mot Genk där vi inte vågade, vi kom inte in i press, det är svårt att sätta ord på det. I dag gör vi det direkt. Vi kommer in bra i matchen och vi har en taktik som vi pratade om innan som ger oss energi. Det var europeisk stämning både på planen och läktaren, säger Rosenberg och svarar på frågan om han åtminstone fortsätter över hela Europa League-spelet om det skulle bli avancemang och spel efter nyår.

– Det får vi ta när det närmar sig.