MALMÖ. Ett stjärnspäckat Besiktas fick inte hål på Malmö FF:s försvar i går. En av jättarna var Lasse Nielsen. Mittbacken bet ihop och spelade vidare trots en saftig ”vadkaka” i matchens inledning. 
– Det var jobbigt att ha ont i 60 minuter. Jag kunde inte spela på 100 procent, men det gick bra och vi höll nollan, säger han till FotbollDirekt.se. 

Samtidigt som Besiktas försvar agerade tveksamt på båda Malmös mål i matchen, så höll MFF tätt.

Ett hårt arbetande och disciplinerat försvarsspel bjöd endast till ett fåtal målchanser för Besiktas stjärnor att utnyttja. Men när turkarna väl rann igenom så agerade Johan Dahlin säkert i målet och svarade för tre-fyra kvalificerade räddningar.

Mittbacken Lasse Nielsen, 30, fick också bekänna färg i dueller med spelare som Vagner Love, Ryan Babel och Ricardo Quaresma. Men när domaren blåste av stod det 2-0 på resultattavlan. Seger och nollan – skönt efter en sämre period med förluster mot Genk, Norrköping och kryss senast mot Sundsvall.

– Det är klart att vi var underdogs här. Speciellt med tanke på hur det gick mot Genk och våra senaste två matcher i allsvenskan mot Norrköping (1-3) och Sundsvall (0-0). Det var skönt att kunna ge tillbaka till supportrarna som var vår tolfte spelare i kväll, säger han till FotbollDirekt.se.

Trycket var stort på läktarna, hur påverkar det er på planen?  

– Det är ju fantastiskt och ger oss en boost. Jag skulle säga att fansen ger oss de där två-tre extra procenten som behövs mot såna här stora lag. Supportrarna har en stor del i att vi vann., säger Nielsen som inte vill hylla någon enskild spelare den här dagen.

– Om vi ska vinna mot ett lag som Besiktas behövs det att alla elva och publiken gör en toppinsats. Det är svårt att lyfta fram enskilda spelare, som lag var det nära på en perfekt prestation.

Hur högt rankar du själv den här insatsen? 

– Jättehögt. När man ser på vilket lag vi mötte, det är kanske inte den allra största matchen jag varit med om, men efter att vi förlorade mot Genk undrade man ju om EL-lagen var på en helt annan nivå än oss. Klart att det var extra skönt att visa vad vi kan.

Vad gick snett mot Genk som ni rättade till mot Besiktas?

– Svårt att säga, men vi hade en helt annan tro. Självklart bidrog det att vi spelade på hemmaplan där fansen är fantastiska och gör skillnaden. Viljan att vinna fanns där på ett helt annat sätt i dag.

Hade Uwe Rösler något knep för att väcka er, typ att ni kollade på filmen ”Braveheart” innan matchen? 

– Haha, nej inget sånt. Själva matchen var motivation nog för att göra en bra insats efter en sämre period. Det känns skönt att vi är tillbaka och nu ser gruppen helt öppen ut med fyra lag på samma poäng efter två matcher.

Du haltade in här i mixade zonen?

– Klart man är sliten efter en tid av många och tuffa matcher. Jag fick en ”vadkaka” redan efter 30-35 minuter så jag hade problem att löpa för fullt efter det. Det var jobbigt att gå runt och ha ont i 60 minuter för jag kände inte att jag kunde spela på 100 procent. Men det gick bra ändå och vi höll nollan.

Innan Nielsen kom till MFF spelade han för belgiska Gent och NEC Nijmegen i den holländska ligan. Han har således en del tuffa matcher att jämföra med.

– Svårigheten mot den här typen av motstånd är att du inte har råd att göra misstag. De gånger Besiktas kom igenom så var Johan (Dahlin) med på banan i målet.

Ni möter ett formstarkt Häcken redan på söndag. Bortaplan och konstgräs – hur laddar man om efter en sån här urladdning?

– Jag ser nästan Häcken som en ännu viktigare match än den här eftersom vi vill komma topp tre och ge oss chansen att spela i Europa även nästa år. Efter Häckenmatchen väntar ett landslagsuppehåll så vi måste samla våra sista krafter och kräma ur allt vi har på söndag innan vi kan ta vila och ta det lugnt ett tag.

– Men det blir tufft. Häcken är i bra form och vi spelar på konstgräs, det blir en annan match. De är skickliga men jag tror att vi kommer lösa det.