Magnus Eriksson har fått uppleva ett stort sportsligt fiasko sedan han kom till USA. San Jose ligger sist i hela MLS och Mikael Stahre har sparkats. Djurgården följer nu den 28-årige anfallarens situation.
– Vi vill veta exakt var vi har Magnus. Jag kan lova att vi har lika bra kontakt och relation som innan han lämnade Djurgården. Jag kan lova att vi är överens om att han ska spela för oss igen, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Så sent som i går så visade Hammarby hur man följer en färsk transfer i Pa Dibba borta i Kina. Bajen följer stjärnans tunga utveckling.

I dag redogör ett Djurgården i fortsatt stort behov av offensiva namn inför kommande januarifönster, för hur man gör detsamma med MLS-proffset Magnus Eriksson.

Den forne Dif-stjärnan går snart in på slutåret av sitt kontraktet och en årslön på 4 000 000. Men med den totala bottensäsong (20 poäng på 31 matcher) som nu är nära sitt slut och där Mikael Stahre tidigare i höst sparkades – så är frågan om en öppning kan vara på gång för Djurgården?

LÄS: LÄNGTAR TILLBAKA SEDAN HAN SPARKADES FRÅN DJURGÅRDEN

Enligt uppgifter till FD så avvaktar stjärnan just nu utvecklingen i klubben men utesluter inte, enligt FD:s uppgifter, en allsvensk comeback under 2019.
– Vi följer definitivt utvecklingen. Det har gått tungt för laget medan Magnus har visat fortsatt klass. Nej, vi har inte pratat på det viset ännu, hävdar Dif:s sportchef på frågan om han ännu lagt fram ett bud:

– Jag har sagt att han trivdes väldigt bra i Djurgården. Det förtjänar att sägas igen. Våra känslor är ömsesidiga. Han vet att vi vill ha honom igen. Jag vet ju att han kommer att spela i Djurgården igen, däremot är jag just nu osäker på när, ordar Bosse Andersson.

– Om det kommer att ske under 2019 har jag därför i dag inget svar på. Jag kan just nu inte svara på det. Men bortsett från det sportsliga så vet jag ju att han trivs i USA.

Magnus Erikssons nuvarande kontrakt går ut i december 2019. Frågan är om Dif har råd att matcha miljonerna han skulle gå miste om om han bryter kontraktet i förtid. Klart är hur som helst att Dif betalade cirka 4 000 000 i övergångssumma när Eriksson togs från Danmark och där till flera miljoner i signing bonus. Å andra sidan sålde man anfallaren för 12 000 000 när han lämnade för MLS i december förra året.

Råd skulle man hur som helst under alla omständigheter ha. Resurser finns ju definitivt i med ett eget uppskattat kapital på omkring 90 000 000 – en summa som gör Dif till nummer två på en ekonomisk ranking, bara Malmö FF har större samlade resurser.