Foto: Bildbyrån

Gais slåss har bara två poäng ner till kvalplats till division 1. Men klubbens förtroende för tränaren Bosko Orovic är obrutet.
– Vi har en sportslig ledning som vi har det största förtroendet för. Jag hoppas och tror att vi klarar att lösa kontraktet före den sista omgången, säger Gais ordförande Glenn Heiman till Göteborgsposten.

Gais ligger på tionde plats i superettan med omgångar kvar att spela. Det är två poäng ner till kvalplats till division 1. Gais har en målsättning om att spela allsvenskan 2020, men med fem matcher kvar av 2018-säsongen är allsvenskan långt borta.

Efter derbysegern mot Örgryte i slutet av augusti så har man nu fem raka matcher utan seger, och division 1-kval hotar alltså. Nu uttalar sig Gais ordförande Glenn Heiman om läget i klubben. Förtroendet för tränare/sportchef Bosko Orovic är obrutet.

– Det finns en väldigt positivt anda i den sportsliga organisationen, trots att marginalen nedåt krympt. I det här läget finns det inte så mycket vi i styrelsen kan göra mer än att låta den sportsliga ledningen med Bosko Orovic och Patrik Ingelsten (assisterande tränare) jobba ostört, säger Heiman till Göteborgposten och fortsätter:

– De har vårt fulla förtroende. Det sämsta vi kan göra från styrelsen är att peta i vad de gör. Är de någon som vill prata med mig, exempelvis Bosko, är det bara att höra av sig. Vi har en mental tränare som har gjort ett stort jobb. Det gäller att ge järnet. Vi har en sportslig ledning som vi har det största förtroendet för. Jag hoppas och tror att vi klarar att lösa kontraktet före den sista omgången.

Närmast väntar jumbon Gefle på bortaplan för Gais, match i Gävle nu på måndag. Gais har ett relativt gynnsamt schema i återstoden av superettan; efter Gefle så har man nästjumbon Landskrona hemma, tolfteplacerade Jönköpings Södra borta och åttan Öster hemma. Det hela avslutas med bortamatch mot serieledande Falkenberg den 10 november.