Foto: Bildbyrån

Özcan Melkemichels kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen. Men Blåränderna har tydligt markerat att man vill behålla Özcan – och nu uppges det närma sig ett avslut.
– Vi träffades senast igår och diskuterade. Det finns en ömsesidig vilja att komma överens, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Expressen.

Özcan Melkemichel kom in som huvudtränare i Djurgården inför fjolårssäsongen. Det blev en tredjeplats i allsvenskan för Djurgården i fjol, bästa resultatet för klubben sedan 2007. I våras rodde man också hem cuptiteln.

Avtalet går ut efter säsongen, men Djurgården har markerat att man vill ha kvar Özcan.

– Klubben har nu meddelat Özcan att man vill se en fortsättning med honom. Han är styrelsens man. Punktslut, sade Bosse Andersson till FD den 20 september.

Förhandlingar har pågått och Expressen skriver att man ser ut att närma sig en överenskommelse.

– Vi för diskussioner. Det finns alltid saker som vi ventilerar. Vi träffades senast igår och diskuterade. Det finns en ömsesidig vilja att komma överens. Vi har ett kontrakt sedan tidigare som vi utgår ifrån, säger Bosse Andersson till tidningen.

– Vi träffades och diskuterade igår. Vi har gjort det tidigare också. Vi har gjort ett bra sportsligt resultat senaste två åren, kommit till Europa och vunnit en titel. Kontinuitet är viktigt oavsett om det är spelare eller ledare. Det tror jag på.

Özcan Melkemichel å sin sida svarar som följer på frågan om Djurgården kan räkna med honom nästa säsong:

– Ja, det kan absolut bli så. Jag hoppas det, vi håller på och diskuterar. Vi ska slutföra det när som helst, säger Melkemichel.

– Vi har aldrig varit långt ifrån varandra, det är några punkter. Det har varit mycket matcher också. Men vi vet vart vi har varandra, både Djurgården och jag vill, det är det viktigaste. När vi kommer överens är mindre betydelsefullt. Jag hoppas att vi kan göra det ganska snabbt.