MALMÖ. Loris Karius lär ligga sömnlös efter målet han släppte in ikväll. Men även fast MFF bjöds på 1-0 var den här segern allt annat än orättvis. Uwe Röslers taktikdrag lyckades fullt ut och spelarna slet som om det vore deras viktigaste match i karriären. Här är FD:s fem snabba från storknallen på Stadion (2-0). 

Vilken kväll på Stadion

MFF-fansen har en förmåga att göra Stadion till en kokande kittel – och så även i kväll. Redan en timme före avspark var klacksektionen på väg att bli full och ramsorna ekade från uppvärmningens start till långt efter slutsignalen. Det är såna här kvällar supportrarna lever för och tack vare tre poäng så lever drömmen om avancemang.

Taktiken

Presspelet var kliniskt redan från anfallarna och uppåt. Arnor Traustason la ned oerhört mycket energi i defensiven, detsamma gjorde offensiva spelarna Sören Rieks och Anders Christiansen.  På mitten var det stängt med en excellent Oscar Lewicki och en lugn och trygg Fouad Bachirou. Besiktas kunde inte styra spelet dit de ville och stjärnor som Adem Ljajic, Gary Medel och Vagner Love fick endast glänsa sporadiskt i första halvlek. En fullständig lojalitet till laget och matchplanen bevisar att MFF-spelarna tror på sin tränare.

Skadade duon visade sitt värde 

Både Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson vilades mot Sundsvall på grund av skador. Det var en jäkla tur för Rösler att båda spelarna kunde komma till spel. Dahlin gjorde åtminstone fyra kvalificerade räddningar där han antingen styrde bort närskott eller blockerade rena frilägen. Bengtsson marginaliserade Vagner Loves insats till knappt godkänd och bildar ett mittbackspar med Lasse Nielsen som håller riktigt hög nivå även i Europa.

Vindheims galna insats 

Från sin rena högerbacksposition lyckades karln ligga bakom båda MFF-målen den här magiska kvällen. Efter matchen var det en spelare som hyllades mer än andra på innerplanen. Jag kan inte tänka mig att Vindheim varit mer lyckosam i en match då han först skickade in ett inlägg rakt i mål bakom en olycklig Karius och sedan vann en duell i straffområdet som ledde till straffen som Rosenberg förvaltade. Hatten av!

Mr Malmö gör det igen…

För vilken gång i ordningen är det Markus Rosenberg som kliver fram och leder laget till magiska Europakvällar på Stadion. Vi har sett det i Champions League och även mot Besiktas i dag. Han ställde till problem för Vida och Pepe, där den senare tappade fattningen sent i matchen och borde blivit utvisad efter att ha skjutit en boll på liggande Traustason, men var framförallt länken som MFF behövde för att kunna bygga ett eget anfallsspel. Knappt ett snedsteg en dag som denna. Det börjar bli tjatigt, men ska han verkligen lägga av i den här formen?