Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg jagade i somras Sebastian Erikssons ersättare. Och enligt GT då så var Tom Pettersson då drömvärvningen – och enligt källor till FD, så är han det fortfarande.
– Det kommer inte att hända. Det kan inte hända. Tom är landslagsmässig och ska till att börja med garanterat spela i Östersund 2019, markerar Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.

Tom Pettersson har gått från en plats i mängden från tiden i IFK Göteborg – till att allt mer bli ett allsvenskt toppnamn i Östersund. Så sent som i helgen bäst på plan, enligt många,mot Djurgården på Tele2 arena i helgen.

I somras avslöjade GT att Blåvitt hoppades på att kunna värva tillbaka mittbacken och där huvudpersonen själv sade sig känna sig smickrad.Det var alltså så sent som för några månader sedan.

Men det var under Jörgen Lennartssons ledning han inte kom till.

LÄS: HOPPET OM STORAFFÄREN FÖR NYE BLÅVITTCHEFEN

Under Poya Asbaghi hoppas nu alltså IFK ännu på att kunna ge honom en nystart.
Östersunds ordförande Daniel Kindberg är däremot av en helt annan bild. Han kan inte se en affär med Blåvitt redan i vinter.
Ekonomiskt så lovar han att det blir för dyrt för IFK.

Då ska man komma i håg att Mats Gren släppte i väg Pettersson för bara omkring en miljon kronor till Östersund i december 2016. Men sportchefen har alltså inte släppt intresset och tillsammans med färska uppgifter för FD som säger att Pettersson längtar tillbaka till västkusten, så ser inte historien avslutad ut.

– Men det kommer inte att hända. Till att börja med så är han alltså landslagsmässig och för det andra så är det här en spelare som jag hoppas ska spela fotboll i tio år till och jag hoppas att de flesta av dessa år blir för oss i Östersund, säger Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.
– Jag upplever verkligen att han trivs, även om du ytterst ska fråga honom om det. Nej, det är inte aktuellt att sälja till Göteborg. Jag menar titta var Blåvitt ligger i tabellen och titta på vår utveckling. Jag blir besviken om vi inte blir bättre än förra året, trots att vi förlorat namn som vi har gjort.

– Tom Pettersson har utvecklats fantastiskt hos oss och det hoppas jag han fortsätter att göra. Men alldeles oavsett så kommer han att minst spela hos oss som kontraktet säger över hela 2019. Det finns inte en möjlighet att vi säljer till IFK Göteborg i vinter. Sådana pengar finns inte, skrattar Östersunds starke man.

Har IFK Göteborg tagit kontakt med er om Tom Petterssons namn?
– Nej, ingenting. Vi har inte haft några kontakter om honom.