• Publicerat 3 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

När landslagets förbundskapten Janne Andersson presenterade den kommande landslagstruppen innehöll den flertalet överraskningar. AIK-succén Kristoffer Olsson är en av spelarna som får chansen mot Ryssland och Slovakien. Petas gör Sam Larsson och Ken Sema.
– Det kom som en chock, det är kul. Det är en jävla energi och något man kämpat för, säger Olsson till Expressen.

Sverige inledde Nations League med torsk mot Turkiet (2-3).

I nästa runda väntar Ryssland på bortaplan den 11 oktober. När förbundskaptenen Janne Andersson plockade ut sin kommande trupp till Rysslandsmatchen och landskampen mot Slovakien så innehöll den fyra nya namn.

Den holländske skytteligaledaren Kristoffer Peterson (Heracles), Mikael Ishak (Nürnberg), Sebastian Andersson (Union Berlin) och AIK-succén Kristoffer Olsson är alla med.

– Vi går på en lite större trupp den här gången också eftersom vi har en vänskapsmatch mot Slovakien. Fyra nya spelare som var och en på sitt sätt har varit bra. Både Sebastian Andersson och Mikael Ishak har gjort det bra i Tyskland och vi har följt dem under en tid så det känns roligt att ta in dom och se dom i vår miljö, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

– Kristoffer Peterson har haft en fantastisk höst. Vi såg honom redan förra året på plats i Holland jag och Peter (Wettergren). Då glimtade han till och gjorde bra grejer och nu i höst har han gjort åtta mål i holländska ligan och leder skytteligan. En jättespännande spelare som har varit med i våra ungdomslandslag tidigare, men som blir ny för mig.

– Kristoffer Olsson har gjort en väldigt stark säsong i AIK, har varit med på vinterturnén innan och är lite bekant med hut vi spelar. En spelare som har gjort det väldigt bra i vårt U21-landslag tidigare och det är på något sätt logiskt att vi tar med honom här nu och så får vi titta på honom också. Det ska bli spännande.

Kristoffer Olsson till Expressen efter att han fått glädjebeskedet:

– Det är kul. Det var inget jag hade räknat med egentligen, men sedan har jag haft det på känn att man närmat sig. Det är jättekul och det är något man drömt om, säger han.

Fyra spelare in betyder att fyra saknas. Filip Helander och Robin Quaison med skadeproblem, samt Ken Sema och Sam Larsson som petas av konkurrensskäl.

– Det är en konkurrenssituation. Någonstans drar man ett streck. Jag har pratat både med Sam och Ken och de är givetvis besvikna och det ska de vara. Jag gör en helhetsbedömning och den här gången är de utanför. De är väldigt nära, säger Janne Andersson.

Truppen

Målvakter: Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea), Robin Olsen (Roma)

Backar: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Helsingborg), Pontus Jansson (Leeds), Emil Krafth (Amiens), Mikael Lustig (Celtic), Victor Nilsson-Lindelöf (Man Utd), Martin Olsson (Swansea)

Mittfältare: Viktor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Sampdoria), Emil Forsberg (Leipzig), Oscar Hiljemark (Genoa), Sebastian Larsson (AIK), Kristoffer Olsson (AIK), Marcus Rohdén (Crotone), Gustav Svensson (Seattle)

Anfallare: Sebastian Andersson (Union Berlin), Marcus Berg (Al Ain), John Guidetti (Deportivo Alavés), Mikael Ishak (Nürnberg), Kristoffer Peterson (Heracles), Isaac Kiese Thelin (Bayer Leverkusen)